Incompany training

Effectief communiceren voor Risk professionals in de financiële sector

Uniek voor Risk professionals in de financiële sector!

Word gesprekspartner zonder uw controleursrol uit het oog te verliezen. Om begrepen en gewaardeerd te worden als Risk professional in de financiële sector zijn uw communicatievaardigheden steeds belangrijker. U heeft een vooraanstaande signaalfunctie en controleursrol en tegelijkertijd dient u een gesprekspartner met overtuigingskracht te zijn binnen uw organisatie.  Daarvoor zijn doeltreffende mondelinge én schriftelijke vaardigheden onmisbaar.

Uw resultaat

 • Complexe informatie gemakkelijker overbrengen op niet-Risk professionals

 • Volwaardig gesprekken voeren met stakeholders

 • Adequater omgaan met uiteenlopende belangen en conflictsituaties

 • Meer gewaardeerd worden voor uw rol in de organisatie

 • Inclusief 18 NIVRA en AG&AI PE punten (Bij volledige deelname)

 • Inclusief iPad met digitaal lesmateriaal

Programma

 • Module 1

  Schriftelijk communiceren – Hoe houdt u het simpel?
  In module 1 leert u complexe, grote hoeveelheden, gevoelige en/of cijfermatige materie vertalen naar beknopte, simpele en begrijpelijke informatie – op papier. Zo zorgt u dat wat u schrijft ook uitnodigt om te lezen, én dat uw boodschap overkomt zoals u dat bedoelt.

   

 • Module 2

  Mondeling communiceren – helder, duidelijk, to the point
  Module 2 gaat in op de rol van de Risk professional en het belang van onder andere onafhankelijkheid en integriteit. U leert niet alleen communiceren met klanten maar ook tussen collega’s onderling. Het belang van een gedeeld begrippenkader tussen u en uw collega’s komt aan bod – hoe voorkomt u dat iedereen een andere invulling geeft aan bepaalde begrippen? En hoe zorgt u voor onderlinge synergie?

 • Module 3

  Presenteren – overbrengen en overtuigen
  Als Risk professional komt u regelmatig in de situatie dat u moet presenteren aan derden, zoals management, directie of toezichthouders. Tijdens module 3 werkt u aan uw presentatievaardigheden. Met sterke presentatievaardigheden zorgt u dat er aandachtig naar u wordt geluisterd, dat uw toehoorders uw boodschap begrijpen en aanvaarden.

 • Module 4

  Organisatorische uitdagingen – omgaan met (politieke) belangen en conflicten
  Module 4 geeft u handvaten om u effectiever te bewegen in een organisatie waar (politieke) belangen een rol spelen. Hoe gaat u om met conflicten? Hoe gaat u om met ethische kwesties? Hoe beïnvloedt u op positieve wijze de cultuur binnen uw organisatie?

 • Terugkomdag

  Waarborg uw geleerde vaardigheden
  Aan het begin van de training neemt u uw leerdoelen door met de docent. Samen met uw docent brengt u aan het einde van de twee trainingsdagen in kaart wat u geleerd heeft en in de praktijk wil brengen. Zo wilt u bijvoorbeeld met name uw presentatievaardigheden verbeteren, of heeft u regelmatig te maken met belangenverstrengelingen of conflictsituaties.

  De terugkomdag wordt op maat gemaakt voor de individuele deelnemers
  De terugkomdag is tailor-made voor de groep. De dag vindt een aantal maanden na de twee trainingsdagen plaats, waardoor u het geleerde in de praktijk heeft kunnen ervaren. De terugko

Docenten

Anita Jharap

Adviseur & Risk Management Specialist VU Amsterdam, Voorzitter GARP Bekijk op LinkedIn

Een InCompany traject op maat

IIR biedt naast de mogelijkheid van een individuele training of opleiding ook trajecten die op maat worden gesneden voor uw organisatie. Bij een InCompany traject staat uw organisatie en opleidingsbehoefte centraal.

Het programma wordt volledig samengesteld op basis van uw wensen en u werkt desgewenst met eigen praktijkcases en probleemstellingen. U bereikt met uw team een gelijk (kennis) niveau en u bepaalt in overleg met IIR de datum en locatie van de training. Zo past de inhoud en vorm precies bij de medewerkers en uw organisatie.

De voordelen van InCompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • U bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • U bepaalt de data van de training

Meer over InCompany

Contact

Wilt u meer weten over deze training? Neem dan contact op!

Jeremy Stevens | IIR
Deze training op maat?

Neem dan contact op met Reinier Terpstra. 020 - 580 5441 E-mail Reinier

Ook interessant voor u