6-daagse collegereeks

Bedrijfskunde voor privacy

Meld u nu aan

Met deze MBA-vakken zet u privacy in één klap op de kaart

Een stevige bagage aan organisatiekennis gaat u hierbij helpen. In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit heeft IIR deze 6-daagse reeks speciaal voor privacy professionals ontworpen. Door het volgen van deze MBA-vakken koppelt u uw privacydoelen aan de strategische doeleinden van uw organisatie. Zo formuleert u een antwoord op de veranderende privacyvraagstukken in de maatschappij.

De collegereeks bestaat uit de volgende onderdelen:

College 1: Bedrijfsprocessen en ICT

College 2: Bestuurlijke besluitvorming

College 3: Leiderschap

College 4: Privacy systematisch naar een hoger plan tillen

College 5: Risicogestuurd werken

College 6: Verandermanagement

Highlights:

 • De beste sprekers uit de wetenschap en de (privacy) praktijk
 • Certificaat van Nyenrode & IIR

Nyenrode logo | IIR

Speciaal ontwikkeld voor:

 • DPO’s / FG’s  
 • Privacy managers  
 • Projectverantwoordelijken, programmamanagers, kwartiermakers  
 • Privacy champions, -coördinatoren of –medewerkers  
 • Compliance Officers  
 • Risk managers  

 • Bedrijfsjuristen, privacy juristen  
 • IT managers  
 • Security managers, CISO’s  
 • Beveiligingsfunctionarissen  
 • Auditors 

Deze inspirerende collegereeks richt zich op privacy professionals die zich verder willen verdiepen in hun organisatie. Juridischinhoudelijk bent u helemaal bij en u heeft behoefte aan inzicht in hoe directies en besturen aankijken tegen uw dataprotectiebeleid. U wilt weten hoe u uw privacydoelen koppelt aan de strategische doelen van uw organisatie.

Uw docenten

Mr. drs. Jeroen Terstegge

Privacy Management Partners Partner, IAPP Country Leader

Saskia Sjardin

Corporate Privacy Officer Wolters Kluwer

Drs. Jo Vincken

Nyenrode Business Universiteit Programma Directeur Customized Solutions

Prof. dr Bert Kersten

Professor Business Processes & ICT Nyenrode

Tickets

Betaling per factuur mogelijk.

Programma

Alle 6 colleges vinden plaats van 15:30 uur tot 19:00 uur. Hierdoor hoeft u niet de hele dag van kantoor weg te zijn en bieden wij u een filevrij programma.

College 1 | 13 mei 2020

15:30 19:00

Bedrijfsprocessen en ICT

Prof. dr Bert Kersten

Professor Business Processes & ICT

Nyenrode

In veel bedrijfsprocessen is sprake van het verwerken, bewerken en vastleggen van privacygevoelige gegevens. ICT is daarin een belangrijke factor. Bovendien liggen deze bedrijfsprocessen niet vast, maar veranderen ze continue door dynamiek van de business, veranderende regelgeving en technologische ontwikkelingen. Dit alles vormt een complex samenspel, waar u grip op moet zien te krijgen. Het is daarom cruciaal dat u snel een inschatting kunt maken van uw bedrijfsprocessen. Dit college biedt u handvatten om bedrijfsprocessen snel en kundig in kaart te brengen en een inschatting te maken van de privacygevoeligheid ervan.

College 2 | 20 mei 2020

15:30 19:00

Bestuurlijke besluitvorming

Mr. drs. Jeroen Terstegge

Privacy Management Partners

Partner, IAPP Country Leader

Privacy is slechts één van de belangen in van directies en besturen. Inzicht in het krachtenveld in de bestuurskamer helpt u om privacy meer onder het voetlicht te brengen. Wat weet u van corporate governance, dat de kaders en spelregels schetst waarbinnen een bestuur besluiten neemt? Hoe komen strategische besluiten tot stand en hoe passen uw privacydoelen hierbinnen? Welke afwegingen maakt een bestuur? Dit college behandelt alle dynamieken, zodat u met de juiste houding directie en bestuur meekrijgt in uw verhaal.

College 3 | 27 mei 2020

15:30 19:00

Leiderschap

Bas Kodden LL.M., MSc

Hoogleraar

Nyenrode Business Universiteit

Hoe toont u leiderschap in het uitdragen van het privacybeleid? Dat is de vraag die centraal staat tijdens dit college. Vanuit een psychologische benadering wordt gekeken hoe u invloed kunt uitoefenen op gedrag en cultuur. Wat zijn uw eigen waarden en normen? Bent u zich bewust van hoe u dit overbrengt op anderen? Kent u de psychologische triggers om nieuwsgierigheid aan te wakkeren? Maak tijdens dit college een mooie stap in uw leiderschap en overtuig collega’s moeiteloos van uw beleid.

College 4 | 3 juni 2020

15:30 19:00

Privacy systematisch naar een hoger plan tillen

Saskia Sjardin

Corporate Privacy Officer

Wolters Kluwer

Nico Schutte

Data Protection Officer

De Nederlandse Bank

Hoe tilt u privacy (inclusief awareness) naar een hoger plan in uw organisatie? In dit college delen 2 deskundigen (uit een commerciële en een semi-publieke/toezichthoudende omgeving) hun ervaringen met u. Zij vertellen hoe zij systematisch hun beleid en projectplannen hebben neergezet en welke uitdagingen zij onderweg tegenkwamen. Hoe hebben zij directie en bestuur met succes overtuigd van hun beleid? Hoe zijn zij omgegaan met de investeringen die een goed privacy- en securitybeleid vereisen, en hoe zijn die verkocht in de boardroom? Hoe richt u een privacy organisatie goed in en hoe organiseert u privacy ondersteuning? Dit college geeft u de nodige handvatten en een antwoord op deze vragen.

College 5 | 10 juni 2020

15:30 19:00

Risicogestuurd werken

Dr. Ir. Martin van Staveren MBA

Eigenaar, auteur managementboeken en docent

VSRM

Hoe gaat u doelgericht om met datalekken en andere privacyrisico’s in uw organisatie? Door de focus niet op de controle en methodes te leggen, maar op het doel en op mensen. Risicogestuurd werken gaat verder dan alleen het managen van privacyrisico’s. Het werkt pas echt effectief met een goed ontwikkeld bewustzijn door risicogestuurd denken en werken. Iets wat is te ontwikkelen met risicoleiderschap. Dit college staat voor anders omgaan onzekerheden en risico’s en veiligheid. Martin van Staveren rijkt u de handvatten aan waarmee u de juiste risicoanalyses en -afwegingen maakt en uw collega’s zich hiervan bewust maakt.

College 6 | 17 juni 2020

15:30 19:00

Verandermanagement

Drs. Jo Vincken

Nyenrode Business Universiteit

Programma Directeur Customized Solutions

De AVG is ingevoerd, maar in hoeverre toont uw organisatie echt nieuw gedrag? Dit college behandelt de belangrijkste principes en inzichten vanuit verandermanagement. U krijgt middelen aangereikt om organisatieveranderingen te initiëren en succesvol te begeleiden. Zodat niet alleen u, maar uw hele organisatie privacy gaat ademen.

Brochure downloaden?

Uw docenten

Mr. drs. Jeroen Terstegge

Privacy Management Partners Partner, IAPP Country Leader

Saskia Sjardin

Corporate Privacy Officer Wolters Kluwer

Drs. Jo Vincken

Nyenrode Business Universiteit Programma Directeur Customized Solutions

Prof. dr Bert Kersten

Professor Business Processes & ICT Nyenrode

Dr. Ir. Martin van Staveren MBA

Eigenaar, auteur managementboeken en docent VSRM

Nico Schutte

Data Protection Officer De Nederlandse Bank

Bas Kodden LL.M., MSc

Hoogleraar Nyenrode Business Universiteit

Locatie

Nyenrode Business Universiteit Keizersgracht 285 1016 ED Amsterdam Nederland

Amsterdam eigen vervoer

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-park aan de Marnixstraat 250, Amsterdam. Vanaf hier is het ongeveer tien minuten lopen naar Nyenrode Business Universiteit Amsterdam. Je kan ook parkeren in Q-Park, locatie Nieuwezijds Kolk 18, Amsterdam. Vanaf hier is het vijftien minuten lopen naar Nyenrode Business Universiteit

Amsterdam openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal kan je tram 5, 13 of 17 nemen, deze stopt op de Westermarkt. Vanaf hier is Nyenrode Business Universiteit op vijf minuten loopafstand.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Onze adviseurs staan u graag te woord over de mogelijkheden.