De belangrijkste MBA-vakken op strategisch niveau

Deze opleiding voor advocaten en juristen leert u meedenken op strategisch niveau. Door inspirerende colleges krijgt u kennis van bedrijfskundige aspecten zoals financieel management, risicomanagement en innovatie. Met hoogleraren en experts uit de wetenschap en de juridische praktijk. Zo sluit uw juridisch advies uitstekend aan bij het veranderende speelveld van uw organisatie of client.

De collegereeks bestaat uit de volgende onderdelen:

College 1: Juridisch adviseren op strategisch niveau College 2: Strategisch risicomanagement College 3: Strategische vraagstukken in de boardroom College 4: Finance & Business Valuation College 5: Ethiek College 6: Effectief leiderschap College 7: Digitale transformatie & innovatie

Highlights:

 • De allerbeste sprekers uit de wetenschap en de (juridische) praktijk
 • 21 PO-punten
 • Certificaat van Nyenrode & IIR

Nyenrode logo | IIR

Speciaal ontwikkeld voor:

 • Advocaten
 • (Bedrijfs)juristen
 • Overheidsjuristen
 • Legal counsels
 • General counsels
 • Hoofd juridische zaken
 • Juridisch adviseurs
 • Juridische beleidsmedewerkers
 • Notarissen
 • Rechters
 • Niet-juristen met een flinke juridische voorkennis

Deze inspirerende collegereeks richt zich op (senior) juristen en advocaten die hun carrière naar een hoger niveau willen tillen. U bent juridisch-inhoudelijk helemaal bij en u heeft behoefte aan inzicht in hoe besluitvorming op bestuurlijk niveau plaatsvindt . Ook wilt u weten hoe u als effectief leider opereert.

Docenten

Drs. Cees Koomen

Executive Lecturer Nyenrode Business Universiteit

Prof. Dr. Désirée van Gorp

Hoogleraar International Business Nyenrode Business Universiteit

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA

Directeur/Eigenaar en Universitair docent Risk Sigma GmbH

Erik Vermeulen

Senior Legal Counsel, Signify & Professor of Business & Financial Law Tilburg University

Tickets

De brochure voor Bedrijfskunde voor Juristen 2022 wordt nog ontwikkeld. Bij downloaden ontvangt u de voorgaande versie, waarvan de inhoud gelijk is met de nieuwe training.
Wilt u op de hoogte gehouden worden, neem dan contact op met opleidingsadviseur Jeremy Stevens via: 020 – 580 54 55 of j.stevens@iir.nl.

Programma

Alle 7 colleges vinden plaats van 15:30 uur tot 19:00 uur. Hierdoor hoeft u niet de hele dag van kantoor weg te zijn en bieden wij u een filevrij programma.

15:30 19:00

College 1 | Ontwikkelingen en uitdagingen in de juridische praktijk

Maaike Teeuwen

General Counsel

Heijmans N.V.

Op strategisch niveau wordt verwacht dat u zich opstelt als legal businesspartner. Weet u waardoor uw cliënten of de klanten gedreven worden en wat hun uitdagingen zijn? Aan de hand van praktijkverhalen
leert u hoe u verder kunt kijken dan uw juridische afdeling en daardoor waardevoller kunt adviseren. Legal operations helpt u hierbij: door efficiënt met uw resources om te gaan kunt u doen waar het écht om draait: juridisch adviseren op strategisch niveau.

15:30 19:00

College 2 | Strategische vraagstukken in de boardroom

Prof. Dr. Désirée van Gorp

Hoogleraar International Business

Nyenrode Business Universiteit

De digitale transformatie leidt tot nieuwe strategische vraagstukken in bestuurskamers van publieke en private organisaties. Om mee te blijven draaien in ecosystemen moet innovatie bovenaan de agenda staan. Désirée neemt u mee in de dynamieken en vraagstukken die leven in de huidige bestuurskamers. Zij bepleit dat juristen al aan de tekentafel moeten zitten bij het totstandkomen van innovaties en reikt u de bouwstenen aan voor digitaal leiderschap.

15:30 19:00

College 3 | Finance & Business Valuation

Drs. Cees Koomen

Executive Lecturer

Nyenrode Business Universiteit

Inzicht in de financiële aspecten van een organisatie is onontbeerlijk. Ook juristen moeten hier het nodige vanaf weten: bijvoorbeeld voor het begeleiden van M&A transacties of om de kredietwaardigheid en financiele positie van een bedrijf alsook haar stakeholders te kunnen beoordelen. Weet u hoe u een jaarrekening moet lezen en analyseren zodat u hier conclusies over kunt trekken? Hoe herkent u een gezonde en deugdelijke financiële structuur, gegeven de strategie van de organisatie? Centraal in financiële waardecreatie staat de vrije kasstroom van de organisatie, kunt u deze destilleren uit de jaarrekening? Tijdens dit college krijgt u inzicht in hoe bestuurders financiële rapportages gebruiken om de waardecreatie van organisaties te meten. Dit maakt u een betere gesprekspartner tijdens bv. onderhandelingen.

15:30 19:00

College 4 | Strategisch risicomanagement

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA

Directeur/Eigenaar en Universitair docent

Risk Sigma GmbH

Van organisaties wordt steeds meer geëist dat zij bewust met risico’s omgaan en deze zoveel mogelijk beheersen. Dit college gaat in op verschillende risicomanagementmodellen waarmee u de risico’s en
impact daarvan voor een bedrijf bepaalt. Voor u als jurist is dit inzicht bijvoorbeeld zeer relevant bij bepaalde aansprakelijkheidsvraagstukken. U leert als jurist beter voorsorteren op risico’s, u weet hoe u deze moet verzekeren en hoe u risico’s vastlegt in contracten.

Dit college wordt volledig online verzorgd.

15:30 19:00

College 5 | Ethiek

Dr. Edgar Karssing

Universitair hoofddocent

Nyenrode Business Universiteit

Ethiek is een thema dat continue in beweging is en een brede benadering vraagt. Ook bij juristen, van wie vaak wordt verwacht dat ze het onderste uit de kan halen, speelt dit dagelijks in hun werk. Hoe voorkomt u dan dat u ten prooi valt aan morele blinde vlekken, veroorzaakt door zelfbedrog, vooringenomenheid, hoogmoed, arrogantie, onwetendheid, naïviteit of zelfs kwaadwillendheid? Een goed moreel kompas is daarom onmisbaar. Hoe kunnen we ons moreel kompas als toetssteen voor ons handelen ijken en op de goede manier inzetten? Wat zijn handvatten om op een goede manier over morele vraagstukken na te denken? Het programma is open en interactief. De nadruk ligt op het bespreken van eigen praktijkvoorbeelden.

15:00 19:00

College 6 | Effectief leiderschap

Prof. Dr. Robert-Jan Blomme

Hoofd Faculteit / Hoogleraar Organisatiegedrag

Nyenrode Business Universiteit

Om uw adviezen geaccepteerd te krijgen bij cliënten en collega’s moet u als jurist in de lead zijn. Ook in de rechtbank zult u een leider willen zijn. Dit college geeft inzicht in verschillende management- en leiderschapstijlen. U ontdekt uw eigen stijl en krijgt inzichten uit de belangrijkste theorieën erachter. Zo leert u effectiever communiceren op verschillende niveaus in en buiten de organisatie.

15:30 19:00

College 7 | Digitale transformatie & innovatie

Erik Vermeulen

Senior Legal Counsel, Signify & Professor of Business & Financial Law

Tilburg University

Digitalisering verandert onze manier van werken. Welke uitdagingen brengt deze digitale transformatie met zich mee? Wat moet u weten van technologieën als blockchain, smart contracts, artificial intelligence & big data etc.? Ze veranderen niet alleen onze huidige businessmodellen, maar met de komst van legaltech kunt u ook effectiever en efficiënter opereren. Hoe verandert uw rol als jurist en welke skills moet u in huis hebben? Dit college bereidt u voor op de toekomstige innovaties en juridischtechnische uitdagingen.

Dit college wordt volledig online verzorgd.

Brochure downloaden?

Docenten

Drs. Cees Koomen

Executive Lecturer Nyenrode Business Universiteit

Prof. Dr. Désirée van Gorp

Hoogleraar International Business Nyenrode Business Universiteit

Dr. Gerrit Jan van den Brink RA

Directeur/Eigenaar en Universitair docent Risk Sigma GmbH

Erik Vermeulen

Senior Legal Counsel, Signify & Professor of Business & Financial Law Tilburg University

Prof. Dr. Robert-Jan Blomme

Hoofd Faculteit / Hoogleraar Organisatiegedrag Nyenrode Business Universiteit

Maaike Teeuwen

General Counsel Heijmans N.V.

Dr. Edgar Karssing

Universitair hoofddocent Nyenrode Business Universiteit

Locatie

Nyenrode Business Universiteit Keizersgracht 285 1016 ED Amsterdam Nederland

Amsterdam eigen vervoer

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-park aan de Marnixstraat 250, Amsterdam. Vanaf hier is het ongeveer tien minuten lopen naar Nyenrode Business Universiteit Amsterdam. Je kan ook parkeren in Q-Park, locatie Nieuwezijds Kolk 18, Amsterdam. Vanaf hier is het vijftien minuten lopen naar Nyenrode Business Universiteit

Amsterdam openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal kan je tram 5, 13 of 17 nemen, deze stopt op de Westermarkt. Vanaf hier is Nyenrode Business Universiteit op vijf minuten loopafstand.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Onze adviseur staat u graag te woord over de mogelijkheden.

Jeremy Stevens | IIR
Persoonlijk advies en/of vragen over uw registratie?

Neem dan contact op met Jeremy Stevens. 020 - 580 5455 E-mail Jeremy