Deze conferentie heeft al plaatsgevonden

1-daags congres

Voorbereidingen Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

16 mei 2017 | Amsterdam

Zorg dat u de juiste stappen zet om voor 25 mei 2018 compliant en in control te zijn!

U heeft minder dan 11 maanden de tijd om al uw processen & systemen op de AVG te hebben aangepast en aantoonbaar in control te zijn. Een flinke uitdaging. Wel uitvoerbaar, mits u nu start met de juiste en doeltreffende voorbereidingen! Het congres Voorbereidingen Algemene Verordening Gegevensbescherming helpt u hierbij.

Het congres geeft antwoord op vragen als:

 • Hoe moet ik de AVG lezen en wat zijn de nieuwe elementen?
 • Hoe moeten ik en mijn organisatie zich voorbereiden om aan onze verplichtingen te voldoen?
 • Welke strategie kiezen ik en mijn organisatie hiervoor?
 • Wat is het beleid van de EU toezichthouders en waar moet ik rekening mee houden?
 • Hoe breng ik de datastromen in mijn organisatie in kaart?
 • Hoe toon ik aan dat mijn organisatie verantwoord omgaat met persoonsgegevens?

Met dit event doet u inspiratie en ervaringen op van experts, voorlopers en collega’s waarmee u een volgende stap zet in het (verder) AVG-proof maken van uw organisatie.

Bekijk alle aangemelde partijen voor het congres Voorbereidingen Algemene Verordening Gegevensbescherming

Het event Voorbereidingen AVG heeft een uitgebalanceerd programma. Naast key-notes, break-out sessies zijn er ronde tafels over 3 fasen in een AVG compliance programma:

 • Planning: draagkracht, AVG compliance beleid, data mapping, positie & rol DPO/FG
 • Uitvoering: GAP-analyse, PIA, datalek management, beveiliging, awareness, contracten
 • Controle & bijsturing: controle plan, aanpassen gedragsregels, aantoonbaar in control

Bij iedere ronde tafel vertelt een voorloper over de verordening en de aanpak in zijn/haar organisatie. Als ronde tafeldeelnemer wordt een actieve deelname verwacht. Iedereen leert en profiteert van elkaars ervaringen, met als doel de AVG en consequenties voor uw organisatie beter te begrijpen.

Sprekers

Lokke Moerel

Senior Of Counsel Morrison & Foerster LLP Bekijk op LinkedIn

Lokke Moerel is professor of global ICT law at Tilburg University and senior of counsel with the leading global technology law firm Morrison & Foerster (Berlin). Her work with large U.S. tech giants on their strategic privacy and ethical issues has made her an expert on big data and artificial intelligence (AI).  In 2016, Lokke was appointed as co-author of the annual public advice to the Dutch government on behalf of the Dutch Lawyers Society (under auspices of the Dutch Supreme Court) on Big Data and the Internet of Things.

Lokke is a member of the Dutch Cyber Security Council (the advisory body of the Dutch cabinet on cybersecurity) and serves on the boards of a number of NGO’s. In 2018 Lokke received the International Law Office Client Choice Award for Best Internet & Technology lawyer Germany and the 2018 Acquisition International Global Excellence Award for Most Influential Woman in Data Protection Law.

Bekijk op LinkedIn
Wouter Seinen

Tech & data specialist lawyer, Head of Office Pinsent Masons Bekijk op LinkedIn

Wouter Seinen is technologierechtadvocaat vanaf 1999. Sinds 2015 voert hij de IP & IT/C sectie van Baker & McKenzie Amsterdam aan.

Naast een gespecialiseerde praktijk op het gebied van dataprotectie-, technologie- en internetrecht, staat hij ook vaak multinationals bij in complexe automatiseringsprojecten, zowel aan de kant van de aanbieder als de van de afnemer. Hij procedeert en adviseert regelmatig over IT projecten- en contracten
en intellectuele eigendom- en continuïteitsvraagstukken.

Wouter is tevens arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering, redacteur van ICT Modelcontracten en ITenRecht.nl en voorzitter van de Vereniging van Informaticarecht Advocaten.

Bekijk op LinkedIn
Joke Bodewits

Advocaat Hogan Lovells Bekijk op LinkedIn

Als advocaat heeft Joke Bodewits uithoeken van de wet- en regelgeving op het gebied privacy en cybersecurity gezien en heeft zij vele bedrijven begeleid in het opstellen en implementeren van privacybeleid, het opstellen van contracten, onderhandelingen met toezichthouders, trainen van werknemers en het managen van datalekken. Joke publiceert, spreekt en doceert regelmatig over privacythema’s. Door haar praktische tips en interactieve wijze van doceren kunnen deelnemers naderhand zelf gelijk aan de slag.

Bekijk op LinkedIn
Sebastiaan ter Wee

Head of Group Legal Digital & Privacy Office / Group Chief Privacy Officer AEGON N.V. Bekijk op LinkedIn

Sebastiaan ter Wee is Head of Group Legal Digital en Chief Privacy Officer bij Aegon N.V. Tot 2012 was hij advocaat bij Simmons & Simmons. Binnen Aegon is Sebastiaan verantwoordelijk voor een wereldwijd team van experts waarbij wendbaarheid, can-do mentaliteit, grote soft en hard skills belangrijke assets zijn. Hij heeft als doel dat de teams, middelen en governances zich aanpassen aan de snel veranderende klantvraag en maatschappelijke veranderingen. Sebastiaan is dagelijks betrokken bij de governance van de organisatie, het aansturen en opleiden van professionals en met grote regelmaat in overleg met meest senior management. Daarnaast is Sebastiaan sinds 2020 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van In-house Advocaten (NGB) en Secretaris van de mededingingsrecht sectie van het NGB.

Bekijk op LinkedIn
Klaas Bruin

Beleidsadviseur Bescherming Persoonsgegevens Nationale Politie Bekijk op LinkedIn

Voorheen was hij Corporate Privacy Officer bij de KLM, waar hij verantwoordelijk was voor het Privacy Office. Klaas is lid van de VNO-NCW commissie Privacy, het NGFG, hij geeft regelmatig lezingen tijdens privacy conferenties en hij is redacteur bij het tijdschrift voor Privacy & Compliance. Ook neemt hij deel aan internationaal georiënteerde werkgroepen zoals o.a. het Nederlandse programma Identiteitsmanagement en Immigratie (IDMI).

Bekijk op LinkedIn
Reinier Treep

Data Protection Officer Royal Schiphol Group Bekijk op LinkedIn

Hij is bedrijfskundige en werkt op het snijvlak van Business Development, IT en Proces Management. Recent als Data Protection Officer bij Schiphol en daarvoor als Data Protection Officer bij Nuon. Binnen Nuon heeft hij het privacy beleid en programma opgezet.  Als DPO van internationale organisaties ligt zijn aandacht ook bij intercompany en grensoverschrijdende privacy zaken. Reinier is van mening dat een Privacy Officer oplossingen moet aanbieden in plaats van beperkingen. Zijn ervaring deelt hij regelmatig via seminars of gastcolleges. Reinier is CIPP/E gecertificeerd.

Bekijk op LinkedIn
Peter van Schelven

Adviseur ICT & Recht Bij Peter - Wet & Recht Bekijk op LinkedIn

Peter van Schelven is al 35 jaar werkzaam op het raakvlak van ICT en recht. Hij is jarenlang werkzaam geweest als juridisch adviseur bij Nederland ICT , de branchevereniging in de ICT industrie. Laatstelijk was hij daar werkzaam als interim-directeur.

Sinds 7 jaar adviseert Peter vanuit zijn eigen kantoor Bij Peter – Wet & Recht veel bedrijven en organisaties bij vraagstukken op het gebied van ICT-recht, privacy, overeenkomsten en informatiebeveiliging.

Hij is als bestuurslid verbonden aan de Stichting GeschillenOoplossing Automatisering, het gespecialiseerde instituut voor het behandelen en voorkomen van ICT conflicten door middel van arbitrage en mediation, ICT-deskundigenberichten en conflictpreventie. Tevens is hij betrokken als ‘off counsel’ bij het advocatenkantoor Cordemeyer & Slager. Hij publiceert veel op voornoemde gebieden.

Bekijk op LinkedIn
Jitty Van Doodewaerd

Privacy Officer DMCC Bekijk op LinkedIn

Jitty van Doodewaerd is compliance auditor bij DMCC Nederland. In deze functie is zij verantwoordelijk voor audits op het gebied van klantcontact en privacy voor opdrachtgevers uit velerlei maatschappelijke sectoren. Van Doodewaerd neemt deel in de Big Data expertgroep van het ministerie van Economische Zaken. Ze was jarenlang verantwoordelijk voor de belangenbehartiging van marketing branchevereniging DDMA en actief in de Legal Affairs Committee van de Federation for European Direct and Interactive Marketing (FEDMA) en de Privacy Commissie van VNO-NCW.

Bekijk op LinkedIn
Robin Lindeman

Bedrijfsjurist, Privacy Officer Achmea Bank Bekijk op LinkedIn

Robin is lid van het juridische team van Achmea Bank, de merknamen Centraal Beheer en Woonfonds en verbonden aan het expertiseteam Privacy & Digital binnen de Achmea Group. Hij is betrokken bij het opstellen en onderhandelen van contracten, PIA’s, de implementatie van privacybeleid en het creëren van privacybewustzijn binnen de organisatie. Robin deelt zijn expertise en ervaringen regelmatig via seminars en gastcolleges.

Bekijk op LinkedIn
Rence Damming

Chief Information Security & Privacy Officer PON Bekijk op LinkedIn

Rence Damming is sinds juli 2016 Chief Information Security & Privacy Officer bij PON. Daarvoor was hij 5 jaar Privacy Officer voor de KPN groep. Rence heeft ruim 17 jaar ervaring in telecommunicatie en heeft een achtergrond in ICT project management, lawful interception en informatiebeveiliging.

Bekijk op LinkedIn
Annemarie Bloemen-Patberg

Advocaat Bloemen Privacy Advocatuur Bekijk op LinkedIn

Annemarie Bloemen-Patberg is advocaat bij Bloemen Privacy Advocatuur. Zij is als advocaat 10 jaar bij Houthoff Buruma werkzaam geweest. Annemarie heeft zich gespecialiseerd in privacy, e-commerce en commerciële contracten. Daarna heeft ze de overstap naar Philips en Nauta Dutilh gemaakt, waar zij naast senior legal privacy counsel ook als Deputy Chief Privacy Officer fungeerde. In haar huidige praktijk werkt zij onder andere met grote multinationals, organisaties in publieke en gereguleerde sector.

Bekijk op LinkedIn
Paul Breitbarth

Director, Senior Solution Advisor Nymity Bekijk op LinkedIn

Paul Breitbarth is privacyjurist en Director EU Operations & Strategy voor het Canadese onderzoeks- en softwarebedrijf Nymity. Zijn standplaats is Den Haag, maar hij is verantwoordelijk voor de klanten van het bedrijf op het hele Europese vasteland. Paul is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van accountability en het aantonen van compliance, zowel onder de GDPR als andere wetten. Hij spreekt regelmatig op privacycongressen in binnen- en buitenland en is als gastdocent verbonden aan het European Centre on Privacy and Cybersecurity van de Universiteit Maastricht.

Voor zijn overstap naar Nymity, werkte Paul zeven jaar als Senior International Officer bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hij was actief lid van verschillende subgroepen van de Europese Artikel 29 Werkgroep voor Gegevensbescherming en schreef mee aan verschillende opinies, o.a. over de herziening van de privacywetgeving, surveillance en het EU-VS Privacy Shield. In 2015 organiseerde hij de Internationale Privacyconferentie in Amsterdam. Paul is afgestudeerd in Staats- en Europees Recht aan de Universiteit Maastricht en de Université Montesquieu – Bordeaux IV (Frankrijk).

Bekijk op LinkedIn
Diana Comijs

Functionaris Gegevens bescherming Gemeente Den Haag Bekijk op LinkedIn

Dr. Diana Comijs is de functionaris gegevensbescherming van de gemeente Den Haag en werkte voorheen als de FG van het ministerie van Buitenlandse Zaken en in diverse juridische en beleidsfuncties. Haar achtergrond als Europeesrechtelijk jurist helpt om het wettelijk kader van de AVG concreet te maken. Zij heeft organisaties geholpen met het verwerkingsregister, DPIA’s, bewustwording en de inrichting van de privacyorganisatie. Zij beschouwt de bescherming van persoonsgegevens als onderdeel van een werkproces of keten waarvan ook security, informatiebeheer en datamanagement deel uitmaken en is van mening dat deze onderwerpen zoveel mogelijk integraal moeten worden benaderd.

Bekijk op LinkedIn

Houd de website in de gaten voor meer sprekers

Programma

Congresdag: 16 mei 2017 | 9:00 - 17:30

 • 08:45

  Ontvangst, registratie, koffie & thee

   

 • 09:00

  Opening door uw dagvoorzitter Peter van Schelven, adviseur, Bij PETER Wet & Recht

  • Peter van Schelven Bij Peter - Wet & Recht
 • 09:15

  Update AVG, WP29 en waar staan we?

  • Lokke Moerel Morrison & Foerster LLP
 • 09:45

  Bewerkers en eindverantwoordelijken onder de AVG

  • Joke Bodewits Hogan Lovells
 • 10:15

  Pauze

 • 10:30

  Implementatie van de AVG: good practices & uitdagingen. Hoe gaat u daarmee om?

  • Nynke Wisman NWLS
 • 11:00

  Break-out sessies 

  Kies een sessie uit die past bij uw interesse en achtergrond

  A1. Accountability – Nymity
  B1. Taken en rol van DPO/FG – Ploum Lodder Princen

  • Paul Breitbarth Nymity
  • Miranda Top-Sarneel Ploum
 • 12:00

  Lunch

 • 12:45

  Vervolg break-out sessies

  Kies een sessie uit die past bij uw interesse en achtergrond

  A2. Data Inventory – Privacy Perfect
  B2. Praktische Uitleg AVG – Bird & Bird

  • Bas Oostveen PrivacyPerfect
  • Quirine Tjeenk-Willink Bird & Bird LLP
 • 13:40

  Rondetafels over 3 fasen van uw AVG compliance beleid:

  PLANNING: draagkracht bij bestuur, AVG compliance beleid, data mapping, positie & rol van DPO
  UITVOERING: GAP-analyse, PIA, grondslagen verwerkingen, implementatie, rechten van betrokkenen, dataportabiliteit, toestemming, bewerkersovereenkomsten, gedragscode
  CONTROLE & BIJSTURING: controle plan, audits, aanpassen systemen en procedures, awareness, monitoren van progressie, AVG compliant, aantoonbaar in control

 • 17:20

  Einde ronde tafel sessies, terugkoppeling ronde tafels digitaal achteraf

 • 17:25

  Afsluitende borrel, napraten onder het genot van een hapje en een drankje

Voor wie bestemd?
Professionals werkzaam in het bedrijfsleven of bij de (semi)overheid die zich bezighouden met het inrichten, uitvoeren en/of controleren van het beleid voor de bescherming van persoonsgegevens binnen de organisatie.

 

Partners

Wilt u uw bedrijf profileren op dit event?
Neem dan contact op met Liselotte Jager.

Mail naar: l.jager@iir.nl of bel 020 580 54 66

Redenen om deel te nemen

 • Inzichten en overview

  U hoort laatste stand van zaken van thoughtleaders over de EU toezichthouders en hoe AVG-compliant is Nederland

 • Best practices

  Concrete praktijkvoorbeelden waarmee uw organisatie zich optimaal voorbereidt

 • Uniek

  Ronde tafels voor uw AVG compliance beleid gehost door voorlopers uit de publieke, private en reguleerde sector

 • Hot topics

  Bewerker versus verantwoordelijke, tooling voor uw governance structuur, aantoonbaar in control, awareness

 • Digitale Privacy Tool kit

  Met tools, demo’s, checklisten en stappenplan onmisbaar voor uw AVG governance

 • PE Punten

  Inclusief 6 PE punten voor NOREA/NBA leden (Bij volledige deelname)

Wat zeggen anderen?

 • Professioneel en kwalitatief hoogwaardige informatie.

  Margreet Zwenne, PWN

 • To the point, goede sprekers. prima balans in de onderwerpen.

  Ben Kroes, Nestlé

 • Evenwichtige verzorging inhoud, communicatie, faciliteiten en doel van het congres. Congres heeft een 'gezicht' met persoonlijke aandacht voor de deelnemers.

  Theo van der Vleut, Liander

 • Het was een leerzame dag met veel interessante sprekers.

  Aranka Schelvis, DELTA NV

 • Goed georganiseerd, goede onderwerpen, goede sprekers.

  Caroline van der Salm, NUON

Tickets

Op dit moment zijn er geen tickets (meer) beschikbaar.

Locatie

Postillion Convention Centre Amsterdam Paul van Vlissingenstraat 8 1096 BK Amsterdam, Nederland

Gratis parkeren Goed bereikbaar met OV

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Onze adviseurs staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Ook interessant voor u