Deze conferentie heeft al plaatsgevonden

2-daagse conferentie

AVG Countdown

21 & 22 februari 2018 | Amsterdam

In 2 dagen volledig op de hoogte van de AVG!

Het congres AVG Countdown is het vervolg op Voorbereidingen AVG en Implementatie AVG en geeft nog meer praktische handvatten en tips voor de implementatie van de AVG. Ruim 30 organisaties uit publieke en private sector delen hun plan van aanpak, genomen stappen, issues en oplossingen.

Need-to-knows AVG Countdown 

 • Accountability onder de AVG: wat moet u weten en hoe realiseert u dit?
 • Hoe ziet de periode tot 25 mei eruit en wat kunt u daarna verwachten?
 • Aantoonbaar in control: leer van de aanpak van PostNL, NS, AEGON, Heineken, NUON, HEMA
 • Hoor VNO-NCW over: Data, AVG en de AP: bottlenecks of katalysatoren voor innovatie?
 • Hot topics: Uitvoeringswet AVG, e-Privacyverordening, dataportabiliteit, profiling, bijzondere persoonsgegevens, global privacy beleid, AVG compliant en dan?
 • Workshops AVG compliance: participeer en leer welke noodzakelijke stappen u moet nemen

Komt u samen met een collega? Maak dan gebruik van de korting en bestel uw tickets hier

Sprekers

Jeanne Jacobs-Gilhuis

Privacy Counsel a.i. Eindhoven Airport Bekijk op LinkedIn

Jeanne Jacobs heeft meer dan 20 jaar ervaring als privacy specialist: als advocaat bij de IE en TMT praktijkgroepen van Stibbe en als Data Protection Officer van Royal Schiphol Group. Voor Schiphol Group ontwikkelde en implementeerde zij naast het privacy beleid tevens het bedrijfsbrede compliance beleid, hetgeen zij daarna ook heeft ontwikkeld voor Havenbedrijf Amsterdam. Momenteel is Jeanne werkzaam als zelfstandig privacy & compliance counsel bij Jacobs Privacy & Compliance en adviseert zij diverse ondernemingen, waaronder Eindhoven Airport. Daarnaast staat zij als Of Counsel cliënten bij van de Brusselse vestiging van Pierstone advocaten op het gebied van privacy compliance in Nederland. Jeanne spreekt geregeld over privacy en compliance gerelateerde onderwerpen en is CIPP/E, CIPPM en CIPPT gecertificeerd.

Bekijk op LinkedIn
Reinier Treep

Data Protection Officer Royal Schiphol Group Bekijk op LinkedIn

Hij is bedrijfskundige en werkt op het snijvlak van Business Development, IT en Proces Management. Recent als Data Protection Officer bij Schiphol en daarvoor als Data Protection Officer bij Nuon. Binnen Nuon heeft hij het privacy beleid en programma opgezet.  Als DPO van internationale organisaties ligt zijn aandacht ook bij intercompany en grensoverschrijdende privacy zaken. Reinier is van mening dat een Privacy Officer oplossingen moet aanbieden in plaats van beperkingen. Zijn ervaring deelt hij regelmatig via seminars of gastcolleges. Reinier is CIPP/E gecertificeerd.

Bekijk op LinkedIn
mr. Friederike van der Jagt

Privacyrechtadvocaat Hunter Legal Bekijk op LinkedIn

Friederike van der Jagt is zelfstandig privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij het beveiligingssoftwarebedrijf Avast. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Friederike is lid van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam en bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging. Zij is hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Daarnaast is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bekijk op LinkedIn
Jean Paul van Schoonhoven

Directeur Legal2Practice Bekijk op LinkedIn

Jean Paul van Schoonhoven is opgeleid als jurist en bedrijfseconoom en is directeur van adviesbureau Legal2Practice. Hij is een deskundige van het Stimuleringskader Integere Organisatie en heeft ruime ervaring opgedaan in privacy-, compliance- en integriteitma­nagement bij de AP, AFM, SNS REAAL en bij PostNL. Jean Paul is redactielid en publiceert in vakliteratuur en spreekt regelmatig over privacythema’s. Jean Paul is lid van IAPP, de Vereniging Privacy Recht, de Vereniging van Compliance Professionals en de Vereniging voor Compliance in de Zorg.

Bekijk op LinkedIn
Joke Bodewits

Advocaat Hogan Lovells Bekijk op LinkedIn

Als advocaat heeft Joke Bodewits uithoeken van de wet- en regelgeving op het gebied privacy en cybersecurity gezien en heeft zij vele bedrijven begeleid in het opstellen en implementeren van privacybeleid, het opstellen van contracten, onderhandelingen met toezichthouders, trainen van werknemers en het managen van datalekken. Joke publiceert, spreekt en doceert regelmatig over privacythema’s. Door haar praktische tips en interactieve wijze van doceren kunnen deelnemers naderhand zelf gelijk aan de slag.

Bekijk op LinkedIn
Wouter Seinen

Tech & data specialist lawyer, Head of Office Pinsent Masons Bekijk op LinkedIn

Wouter Seinen is technologierechtadvocaat vanaf 1999. Sinds 2015 voert hij de IP & IT/C sectie van Baker & McKenzie Amsterdam aan.

Naast een gespecialiseerde praktijk op het gebied van dataprotectie-, technologie- en internetrecht, staat hij ook vaak multinationals bij in complexe automatiseringsprojecten, zowel aan de kant van de aanbieder als de van de afnemer. Hij procedeert en adviseert regelmatig over IT projecten- en contracten
en intellectuele eigendom- en continuïteitsvraagstukken.

Wouter is tevens arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering, redacteur van ICT Modelcontracten en ITenRecht.nl en voorzitter van de Vereniging van Informaticarecht Advocaten.

Bekijk op LinkedIn
Annemarie Bloemen-Patberg

Advocaat Bloemen Privacy Advocatuur Bekijk op LinkedIn

Annemarie Bloemen-Patberg is advocaat bij Bloemen Privacy Advocatuur. Zij is als advocaat 10 jaar bij Houthoff Buruma werkzaam geweest. Annemarie heeft zich gespecialiseerd in privacy, e-commerce en commerciële contracten. Daarna heeft ze de overstap naar Philips en Nauta Dutilh gemaakt, waar zij naast senior legal privacy counsel ook als Deputy Chief Privacy Officer fungeerde. In haar huidige praktijk werkt zij onder andere met grote multinationals, organisaties in publieke en gereguleerde sector.

Bekijk op LinkedIn
Peter van Schelven

Adviseur ICT & Recht Bij Peter - Wet & Recht Bekijk op LinkedIn

Peter van Schelven is al 35 jaar werkzaam op het raakvlak van ICT en recht. Hij is jarenlang werkzaam geweest als juridisch adviseur bij Nederland ICT , de branchevereniging in de ICT industrie. Laatstelijk was hij daar werkzaam als interim-directeur.

Sinds 7 jaar adviseert Peter vanuit zijn eigen kantoor Bij Peter – Wet & Recht veel bedrijven en organisaties bij vraagstukken op het gebied van ICT-recht, privacy, overeenkomsten en informatiebeveiliging.

Hij is als bestuurslid verbonden aan de Stichting GeschillenOoplossing Automatisering, het gespecialiseerde instituut voor het behandelen en voorkomen van ICT conflicten door middel van arbitrage en mediation, ICT-deskundigenberichten en conflictpreventie. Tevens is hij betrokken als ‘off counsel’ bij het advocatenkantoor Cordemeyer & Slager. Hij publiceert veel op voornoemde gebieden.

Bekijk op LinkedIn
Aart Tijhof

DPO/FG/Adviseur Klant Contact Centrum Gemeente Schiedam Bekijk op LinkedIn

Aart Tijhof is Functionaris Gegevensbescherming voor de gemeente Schiedam. Hij is opgeleid als controller, hrm adviseur, bibliothecaris, marketeer en techniek docent. Sinds 2018 is hij als eigenaar van FGopmaat en geeft hij advies aan bibliotheken en gemeenten. Tevens is hij externe FG voor de Bibliotheek Waterweg. Hij heeft 20 jaar ervaring o.a. als directeur van verschillende openbare bibliotheken, controller, OR-voorzitter, adviseur van de WOR-bestuurder en adviseur voor het Klant Contact Centrum. Hij heeft diverse privacy trainingen en -opleidingen gevolgd, waaronder CDPO.

Bekijk op LinkedIn
Wolfje Mijnders

Founder & DPO / AVG Jurist Wolf Privacy Solutions, a.i. Nationale Politie Bekijk op LinkedIn

Wolfje is opgeleid als jurist en privacy adviseur en is AVG jurist bij Kamer van Koophandel. Wolfje is eigenaar van adviesbureau Wolf Privacy Solutions. Wolf Privacy Solutions biedt advies maar ook projectmanagement, interim rollen als Privacy Officer of diensten als externe Functionaris voor Gegevensbescherming. Voorheen was zij onder meer werkzaam als Data Protection Officer bij gemeente Amersfoort, adviseur privacy bij gemeente Veenendaal en advocaat bij o.a. Nolet Advocaten. In zowel de publieke en private sector heeft zij praktijkervaring op gedaan. Wolfje publiceert, spreekt regelmatig over privacythema’s en is voorzitter van de Landelijke kennisgroep van privacy professionals uit gemeenten. Wolfje is columnist voor Binnenlands Bestuur en CIPP/E gecertificeerd.

Bekijk op LinkedIn
Sebastiaan ter Wee

Head of Group Legal Digital & Privacy Office / Group Chief Privacy Officer AEGON N.V. Bekijk op LinkedIn

Sebastiaan ter Wee is Head of Group Legal Digital en Chief Privacy Officer bij Aegon N.V. Tot 2012 was hij advocaat bij Simmons & Simmons. Binnen Aegon is Sebastiaan verantwoordelijk voor een wereldwijd team van experts waarbij wendbaarheid, can-do mentaliteit, grote soft en hard skills belangrijke assets zijn. Hij heeft als doel dat de teams, middelen en governances zich aanpassen aan de snel veranderende klantvraag en maatschappelijke veranderingen. Sebastiaan is dagelijks betrokken bij de governance van de organisatie, het aansturen en opleiden van professionals en met grote regelmaat in overleg met meest senior management. Daarnaast is Sebastiaan sinds 2020 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van In-house Advocaten (NGB) en Secretaris van de mededingingsrecht sectie van het NGB.

Bekijk op LinkedIn
Marieke van Dijk

Jurist, Privacy Officer Cure4 Bekijk op LinkedIn

Marieke van Dijk is opgeleid als jurist en is Business Line Manager bij Cure4, een adviesbureau dat, naast financieel en administratieve diensten, gespecialiseerd is in privacy, datalekken in de zorg. Als Legal Counsel en Privacy Officer begeleidt Marieke zorginstellingen en zorggerelateerde dienstverleners bij de implementatie van hun privacybeleid, ICT en datahuishouding. Voorheen was zij als Legal Counsel werkzaam bij o.a. Medicore BV, leverancier van een EPD, Nines BV, een hostingleverancier en Baker Tilly Berk. Zij publiceert regelmatig over privacy, security en bedrijfsvoering in de zorg en de beheersing van data-incidenten.

Bekijk op LinkedIn

Programma

21 februari 2018 | 08:30 - 17:30

 • 08:30

  Ontvangst

 • 09:00

  Opening door uw dagvoorzitter

  • Peter van Schelven Bij Peter - Wet & Recht
 • 09:15

  Update AVG, WP29 en waar staan we?

  • mr. Friederike van der Jagt Hunter Legal
 • 10:00

  Accountability, hoe ziet het volledige proces eruit?

  • Joke Bodewits Hogan Lovells
 • 10:45

  Pauze

 • 11:15

  De nieuwe e-Privacy verordening: wat gaat er veranderen? 

  • Wilfred Steenbruggen Bird & Bird
  • Berend van der Eijk Bird & Bird
 • 12:00

  Lunch

 • 13:00

  Break-out sessie 1

  • Inzageverzoeken, recht op informatie
  • Gegevensmanagement, verwerkingenregister en tooling
  • Caroline van der Salm NUON
  • Simone Fennell Privacy Company
 • 14:00

  Break-out sessie 2

  • Right to dataportability: need to knows
  • Verwerking bijzondere persoonsgegevens
  • Miranda Top-Sarneel Ploum
  • David Sinclair OneTrust EMEA
 • 15:00

  Pauze

 • 15:30

  Break-out sessie 3

  • Profiling & automated decision making
  • Privacy & Security voor AVG Compliance bij de NS
  • Jeroen Koëter Project Moore Advocaten
  • mr. Lieneke Viergever Project Moore Advocaten
  • Joseph Mager Nederlandse Spoorwegen
 • 16:35

  Interactieve key-note: Data, AVG en maatschappelijke impact

  • David de Nood VNO-NCW
 • 17:15

  Afsluitende netwerkborrel

22 februari 2018 | 08:30 - 17:30

 • 08:30

  Ontvangst

 • 09:00

  Opening door uw dagvoorzitter

  • Peter van Schelven Bij Peter - Wet & Recht
 • 09:15

  Global Data Privacy beleid door Heineken 

  • Anna den Hartog Heineken
 • 10:00

  Kies de workshop die bij u past

  • AVG compliance & tooling bij PostNL
  • DPO en data privacy beleid bij Schiphol
  • Minimale noodzakelijke maatregelen voor AVG compliance
  • Jean Paul van Schoonhoven Legal2Practice
  • Jeanne Jacobs-Gilhuis a.i. Eindhoven Airport
  • Martijn van der Veen SafeHarbour
  • Marieke van Dijk Cure4
 • 12:00

  Lunch

 • 13:00

  Kies de workshop die bij u past

  • Transparantie (privacy statements en privacy policies)
  • De AVG en uw HR en Marketing: wat moet u weten?
  • Controle plan & interne audits
  • Wouter Seinen Pinsent Masons
  • Annemarie Bloemen-Patberg Bloemen Privacy Advocatuur
  • Helena Verhagen Privacy Valley
  • Gert-Jan Kroese Privacy Valley
  • Sebastiaan ter Wee AEGON N.V.
  • Patrick Jordens DMCC
 • 15:00

  Pauze

 • 15:30

  Kies de workshop die bij u past

  • Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) bij NUON
  • Verandermanagement onder de AVG
  • AVG compliant en dan?
  • Reinier Treep Royal Schiphol Group
  • Ayche Linsen HEMA
  • Joyce de Jong Audittrail
  • Tim Langelaar VodafoneZiggo
 • 17:30

  Plenaire afsluiting en netwerkborrel

Partners

Wilt u uw bedrijf profileren op dit event?
Neem dan contact op met Sanne Jansen.

Mail naar: s.jansen@iir.nl of bel 020 580 54 42

Reviews AVG Conferenties

 • Goed verzorgd en leuke sprekers!

  Esme Storm, Briddge

 • Goed verzorgd, goede sprekers, mooi programma.

  Annique Adema, Trajectum

 • Prima geregeld, programma goed verdeeld over 2 dagen.

  Jan - Pieter Redert, NWWI

 • In één woord: TOP!

  Astrid Franke, Delta Comfort

 • Goed, uitgebreid, aardig compleet en divers.

  Ruben Veenhuysen, Thuis Partners advocaten

 • Goed van inhoud, goede sprekers, veel afwisseling.

  Lizette Jaques, TeekensKarstens

 • Inhoudelijk en organisatorisch zeer goed.

  Charlotte Jenniskens-Linders, Totta Research

 • Goed om via de app vragen te kunnen stellen.

  Lindsay van Halderen, Buers Advocaten

 • To the point, goede sprekers. prima balans in de onderwerpen.

  Ben Kroes, Nestlé

 • Evenwichtige verzorging inhoud, communicatie, faciliteiten en doel van het congres.

  Theo van der Vleut, Liander

 • Het was een leerzame dag met veel interessante sprekers.

  Aranka Schelvis, DELTA NV

 • Goed georganiseerd, goede onderwerpen, goede sprekers.

  Caroline van der Salm, NUON

 • Met name het algemene gedeelte inhoudelijk zeer waardevol.

  Conchita Koster, Keerpunt

Tickets

Op dit moment zijn er geen tickets (meer) beschikbaar.

Locatie

Dutch Design Hotel Artemis John M. Keynesplein 2 1066 EP Amsterdam, Nederland

Gratis parkeren Goed bereikbaar met OV

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Onze adviseurs staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Ook interessant voor u