Print:

Wat is een “Shutdown & Turnaround”?

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Een Shutdown & Turnaround is een kritische en complexe activiteit voor de totale bedrijfsvoering. In industrieën die voor hun productie afhankelijk zijn van grote installaties, worden regelmatig geplande stops, ofwel shutdowns, georganiseerd.

Tijdens deze stops worden de belangrijkste onderhoudstaken uitgevoerd. Een of meerdere installatiedelen worden dan buiten bedrijf gesteld om het onderhoud uit te voeren; de ‘Shutdown & Turnaround’.

Het Shutdown & Turnaround proces bevat de volledige cyclus van voorbereidende werken, de daadwerkelijke Shutdown, het Turnaround proces en uiteindelijk de heropstart. Er zijn veel (externe) mensen bij betrokken en onder grote tijdsdruk moeten er veel werkzaamheden worden verricht. Een pittige opgave!

Onderhoud van installaties is noodzakelijk voor het behoud en duurzaamheid ervan. Iedere dag dat een installatie uit bedrijf is, betekent geen productie. Dat kost veel geld. Daarom wilt u natuurlijk dat uw stop zo snel en efficiënt mogelijk wordt voltooid. Hoe u dat doet? Volg de opleiding Industrieel Shutdown Management en professionaliseer uw onderhoudsstop.

Bent u benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van shutdowns & turnarounds en wilt u problematiek en succesverhalen horen van collega’s? Kom dan naar de conferentie Shutdowns & Turnarounds; Dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor shutdown en turnaround professionals in Nederland en België.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.