Print:

Wanneer zegt een beeld meer dan duizend woorden?

Michel Cloosterman , Netwerk professional

LinkedIn profiel

Recentelijk sprak ik een projectmanager die mij vertelde gestopt te zijn met zijn werk. Hij was een ander pad ingeslagen, zag er gelukkig uit en het leek hem goed te gaan. En toch, zijn opmerking fascineerde me. Want bood zijn rol niet ongekende mogelijkheden?

Hij gaf aan dat het een prachtig vakgebied is en ik zag aan zijn gezicht dat hij het meende. Maar wat hem in de loop van de jaren ging opbreken was de enorme woordenbrij waarmee mensen elkaar probeerde te informeren en consequent verkeerd begrepen; de eindeloze iteraties die er voor zorgden dat gevoelsmatig – en vaak feitelijk- mensen steeds verder van hun doel verwijderd raakten.

Onze ontmoeting kwam tot stand door een gezamenlijk netwerkcontact. Deze derde persoon had een workshop LEGO SERIOUS PLAY gevolgd, een krachtige beeldtaal methodiek. Binnen zijn organisatie was een wereldwijde bijeenkomst gefaciliteerd met deze methodiek. Het was hem daarbij opgevallen hoe eenvoudig, maar bovenal inhoudelijk krachtig, de conversatie tussen de ‘verschillende’ taalgebieden verliep.  Hij vond het tijd voor een ontmoeting.

De projectmanager begeleidde inmiddels Start-Ups;  technologische innovaties die hun weg naar de markt zoeken en waarbij woorden soms tekort schieten om duidelijk te maken wat die innovatie voor ‘de klant’ betekent. Hij was op zoek beelden, metaforen, waarmee de taal van duizend woorden kon worden gesproken … dat ‘zijn’ Start-Ups die metaforen zelf konden bouwen aan de hand van LEGO SERIOUS PLAY, dat maakte onze ontmoeting plezierig en waardevol.

Tijdens de conferentie Maintenance of Aging Assets faciliteren wij de ontmoeting en geven u gelegenheid kennis te maken met de kracht van beeldtaal. Daarbij tillen we het tipje van spreekwoordelijke sluier op waarbij LEGO SERIOUS PLAY u van dienst kan zijn bij vraagstukken rondom innovaties, veiligheid en communicatie.

You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation”, Plato