Print:

Waar gaat de hypotheken tech-markt heen in 2019?

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Samen met Arjan Hessels, Manager Innovatie & Digitalisering bij Stater, blikken we vooruit op de hypotheken tech-markt 2019.

Mortgage Tech | IIR

 

1. Waar gaat de (hypotheken) tech-markt heen in 2019? Welke ontwikkelingen verwacht je?

Onze visie op dienstverlening is Directe digitale bediening. Direct is het 24/7 real time bedienen. Digitaal is op iedere device of platform en de bediening moet onderscheidend, persoonlijk en relevant zijn (data gedreven). Direct gaat zich steeds meer manifesteren in het aanvraag traject waarbij de instant mortgage een feit gaat worden.

Ik verwacht dat ook onafhankelijke markt en belangpartijen stappen gaan zetten op het gebied van een woonplatform. De intermediair van de toekomst wordt straks gevonden op een woonplatform.

2. Waar verwacht je dat de vragen liggen vanuit de markt komend jaar?

Duurzaamheid wordt een factor van betekenis. Het verbeteren van de woningvoorraad en de financiering hiervan wordt een belangrijke factor. Het gebruik van brondata voor acceptatie en de eerste stappen op het gebied van digitaal advies. De online ervaring van consumenten gaat beter worden door het toepassen van databronnen in het beheerproces.

3. Wat zijn jullie speerpunten voor komend jaar?

Wij gaan de klantreis van de online kanalen verbeteren en de instant mortgage faciliteren. Daarnaast gaan we consumenten nog voor het aanvragen van een hypotheek zekerheid kunnen bieden. Dit noemen we acceptatie zonder aanvraag. Daarnaast wordt de bediening van consumenten nog weer een stapje persoonlijker door beter gebruik van beschikbare data. De overheid zal dit ook steeds meer gaan afdwingen. Denk hierbij ook aan de aflossingsvrije problematiek.

Tenslotte blijft het belangrijk om te starten vanuit de dienstverlening aan de consument. Techniek kan veel, maar de juiste mix tussen analoog en digitaal zal uiteindelijk winnen. Niet de snelste, niet de beste maar degene die zich het best kan aanpassen gaat bet verschil maken. Adaptief gebruik van technologie is de sleutel.