Print:

Strategisch Informatiemanagement: verwachtingen voor de toekomst

Ferry Waterkamp , Journalist

LinkedIn profiel

Is uw organisatie afhankelijk van een goede informatievoorziening? Dan kunt u zeker niet zonder een goede informatiemanager. Voor strategisch informatiemanagement, een onmisbare schakel.

5 skills voor een informatiemanager

Informatiemanagement ligt op het snijvlak tussen ICT, strategie en uitvoering. De informatiemanager van tegenwoordig moet meer kunnen dan alleen nieuwe IT-technologie implementeren. Maar welke 5 skills moet een informatiemanager anno 2017 bezitten?

De regiefunctie

Wat organisaties vandaag en in de toekomst nodig hebben zijn ‘regisseurs’ die kunnen schakelen tussen business en IT, zodat mens, strategie, organisatie en technologie in evenwicht zijn. Een ‘regiefunctie’ alleen zal echter niet genoeg zijn om te overleven als informatiemanager. De ‘informatiemanager 3.0’ moet obstakels weg kunnen nemen en zelfs in staat zijn om nieuwe bedrijfsmatige kansen te genereren.

Whitepaper: informatiemanagement in 2020

Kortom, werkgevers hebben hooggespannen verwachtingen over de invulling van de rol van informatiemanager. Lees in de whitepaper ‘informatiemanagement in 2020’ over de nieuwe informatiemanager van het 3.0 tijdperk. Liever praktijkgericht leren? En meer weten over de verschillende rollen van de informatiemanager? Bekijk deze 5-daagse opleiding voor informatiemanagers zodat u helemaal in controle bent!

Verder lezen?

Laat uw e-mail achter en ontvang de gehele whitepaper direct in uw mailbox.