Print:

Samenwerking IIR & Nyenrode

Wilt u als jurist meer inzicht in bedrijfskundige thema’s? Met ingang van 2019 gaat IIR de samenwerking aan met Nyenrode Business Universiteit te Amsterdam.

Bedrijfskunde voor juristen | IIR     Nyenrode logo | IIR

 

Onderdeel van de samenwerking is de collegereeks Bedrijfskunde voor juristen. Dit is een nieuwe opleiding in het juridische portfolio van IIR. Het programma bestaat uit zeven colleges, gedoceerd door een mix van hoogleraren en experts uit de (juridische) praktijk. Maaike de Kruik, programmamanager van de reeks, vertelt hierover: “We zien vanuit onze onderzoeken dat er onder advocaten en juristen behoefte is aan kennis over het bredere speelveld van hun organisatie of dat van hun cliënt. We reflecteren tijdens de colleges op zowel harde als zachte bedrijfskundige thema’s, zoals bv. financieel en risicomanagement, maar ook zaken als ethiek, digitalisering en effectief leiderschap komen aan bod. Door op de hoogte te zijn van het bredere organisatiespeelveld zijn juristen beter in staat hun juridisch advies af te stemmen op de strategische doelen van de organisatie. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot volwaardig legal businesspartner.”

 

Samenwerking IIR & Nyenrode

In 2018 is Nyenrode door de Financial Times uitgeroepen tot de nr.1 Business School in Nederland op het gebied van open programs in executive education. Door de netwerken van IIR en Nyenrode te bundelen kan er een zeer hoogwaardig en exclusief aanbod worden aangeboden aan juristen en advocaten. Deelnemers aan de collegereeks ontvangen een certificaat van deelname van IIR & Nyenrode Business Universiteit.