Print:

Reactie Winnaar Smart Energy Innovation Award voor Beste Spin-off: Anna-inzicht

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Tijdens het Slimme Meter Platform op 16 juni 2015 van IIR zijn de Smart Energy Innovation Awards uitgereikt: één voor Beste Spin-off en één voor Beste Start-up. Voor de categorie Beste Spin-off bepaalde de jury de winnaar. Anna-inzicht, product van energieleverancier de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), kwam als beste uit de bus. De jury loofde deze gratis app met name om de interactie met de consument om de app continu te verbeteren en de laagdrempeligheid. Lees hier de reactie van de winnaar!

Interview met Eelco van den Hoek, Coördinator Online bij Anna-inzicht

Waarom denk je dat Anna-inzicht heeft gewonnen?
Omdat wij met Anna-inzicht de slimme meter als het ware hebben ‘open gebroken’. De app geeft de consument op een gemakkelijke manier inzicht in het energieverbruik en is daarbij leverancier onafhankelijk. Doordat Anna-inzicht duidelijk is, gemakkelijk te installeren en gratis, is het daardoor ook laagdrempelig voor de consument.

De app heeft een grote vlucht gemaakt in gebruikersaantallen, waarom denk je dat consumenten bewuster om willen gaan met energieverbruik?
Bij telefonie zie je dat de consument gemakkelijk inzicht heeft in de kosten. Bij energie was dit nog niet het geval hoewel het technisch gezien wel mogelijk is. Anna-inzicht heeft een vlucht genomen in populariteit vanwege een combinatie van factoren.
In december zijn we met een campagne op tv gestart. Het was toen een koude maand dus consumenten verbruikten meer energie dan nu én de slimme meter uitrol was op dat moment veel in het nieuws. De relevantie van de app was dus duidelijk aanwezig. Daarnaast waren wij de eersten op dit gebied om inzicht te bieden in energie verbruik. Die combinatie van factoren heeft gezorgd voor de vele downloads in relatief korte tijd (160.000 in 6 maanden tijd).

Wat zijn de vervolgstappen voor Anna-inzicht?
Jullie hebben hiermee de scoop te pakken want dit is nog niet bekend gemaakt. We gaan de vergelijking-module van de app uitbreiden. Dit gaan we doen door wat meer vragen te stellen over de woonsituatie. Op deze manier zal het nog makkelijker worden voor gebruikers van de app om hun energieverbruik met andere huishoudens te vergelijken en of het nodig is om actie te ondernemen. Het inzicht over jouw energieverbruik wordt zo nog duidelijker en op maat met onze app.