Print:

Behaalt u al concurrentievoordeel met Data Science?

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Data speelt een belangrijke rol in het takenpakket van risk professionals. In toenemende mate zullen zij te maken krijgen met Data Science technieken en machinaal leren. Om een kenniskloof te voorkomen is het voor risk professionals noodzaak om bekend te raken met Machine Learning technieken.

Speciaal voor actuarissen en risk managers heeft IIR een nieuwe praktijkopleiding ontwikkeld, in samenwerking met Katrien Antonia van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Universiteit van Leuven en Richard Plat van het Richard Plat Consultancy bureau. Lees meer over de praktijkopleiding: Data Science & Machine Learning voor risk professionals.

Waarom is Data Science en Machine Learning NU belangrijk voor risk professionals

Momenteel onderzoeken verzekeraars, pensioenfondsen en banken de mogelijkheden voor het gebruik van Data Science en Machine Learning. Actuarissen en risk managers zijn bij uitstek geschikt om hierin een rol te spelen, aangezien ze ook de vereiste domeinkennis hebben. Het aanvullen van deze domeinkennis met Data Science en Machine Learning kan veel waarde hebben voor deze organisaties, en levert een interessante uitbreiding op van het werkgebied van de actuaris / risk manager.

Wat gaat u leren in deze data gedreven opleiding ?

Na deze 3 dagen ben je op de hoogte van de werking van de belangrijkste Machine Learning technieken en hun voor- en nadelen ten opzichte van elkaar. Daarnaast ben je in staat om deze technieken daadwerkelijk toe te passen op relevante data.

Hoe kunt u als organisatie voorbereid zijn op Data Science en Machine Learning ?

In de toekomst zal Data Science op verschillende gebieden binnen de context van verzekeraars, pensioenfondsen en banken een rol gaan spelen. Daar zijn ook kwantitatief ingestelde mensen voor nodig met specifieke domeinkennis. Actuarissen en risk managers die Machine Learning technieken beheersen kunnen daarom in de toekomst een bredere en interessantere rol vervullen binnen het verzekeringsbedrijf, pensioenfonds of bank.

 

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.