Print:

3 motivatietips voor uw persoonlijke ontwikkeling

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Een vraag die vanuit de directie gesteld wordt: Wat als we onze mensen trainen en ze daarna weggaan? Waarop de HR-manager antwoordt: Wat nu als we dit niet doen en ze blijven? Ook Richard Branson beaamt over de motivatie om te blijven: “Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to”.

 

Eerder hebben we al tien argumenten op een rij gezet hoe u uw baas kunt overtuigen om te investeren in aanvullende opleidingen. Maar hoe blijft u zelf gemotiveerd en zorgt u voor persoonlijke ontwikkeling en groei?

3 tips: motivatie voor uw persoonlijke ontwikkeling

Het is voor werkgevers belangrijk dat u, als goede werknemer, verbonden blijft aan uw organisatie. En voor u als werknemer is het fijn als u meer verantwoordelijkheid krijgt en kans om te groeien. Maar hoe kunt u uzelf stimuleren om te blijven? En hoe blijft u flexibel en leergierig? Hieronder 3 tips om u te motiveren voor persoonlijke ontwikkeling.

1. Benadruk de positieve resultaten
Denkt u weleens: ik doe niets aan persoonlijke ontwikkeling? Maar wat houdt u precies tegen? U komt niet verder als u denkt aan voorbeelden van mensen die niet succesvol zijn, omdat ze niets aan persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan. Dit motiveert zowel u als uw werkgever niet om stappen te zetten in persoonlijke ontwikkeling, maar schrikt juist af. Benadruk in plaats daarvan de positieve kanten van blijven leren en ontwikkelen. Bedenk wat u graag beter wilt kunnen en waar u kansen ziet met uw nieuwe kennis en vaardigheden. U zult hier veel meer mee bereiken.

2. Bereik het einddoel met een stappenplan
Soms wilt u teveel in één keer om het einddoel te bereiken. Maar is dit wel de juiste manier? Vraag rond in uw netwerk en kijk hoe anderen in uw omgeving hun doelen hebben bereikt. Is het mogelijk om uw doel in één keer te bereiken of is het beter om uw einddoel in kleinere stappen op te delen? Wanneer u kleinere doelen stelt, kunt u deze tussentijdse successen vieren. En dát motiveert u om het uiteindelijke doel te behalen.

3. Pas uw kennis direct toe
Uw nieuwe kennis en vaardigheden zijn alleen te behouden als u ze ook daadwerkelijk toepast. Wanneer u iets nieuws leert en het vervolgens laat liggen, vergeet u het ook sneller. Veel oefenen helpt om uw opgedane kennis direct te benutten. Tijdens praktijkgerichte trainingen en opleidingen zult u zien dat blijven ontwikkelen directe groei oplevert.

Laat uw werkgever weten wat u drijft

Het allerbelangrijkste: zorg dat uw werkgever u kent. Uw werkgever moeten weten wat u drijft en motiveert. Wanneer u uitdagende taken en verantwoordelijkheden krijgt, groeit u namelijk vanzelf. Maar wat als u stil staat? Dan is de kans groot dat u uw betrokkenheid bij uw organisatie verliest. Voor de werkgever is het dus ook van groot belang om een goede leercultuur te creëren binnen uw organisatie en hun werknemers op deze manier te (blijven) motiveren.

IIR traint al 30 jaar professionals op de meest actuele vakinhoudelijke kennis. Onze programma’s komen onafhankelijk en door eigen marktonderzoek tot stand – los van commerciële belangengroepen. Wat ze gemeen hebben: inhoudelijke diepgang, praktijkgerichte oplossingen en interactiviteit. Dé basis voor nieuwe oplossingen en (persoonlijke) ontwikkelingen in uw organisatie. Bekijk het volledige aanbod aan trainingen en conferenties.