Print:

Mortgage summer school: ‘Ongedwongen maar to the point. Ik raad het iedereen aan.’

Rob Buijs , Senior Accountmanager

LinkedIn profiel

Aan het woord is, Rob Buijs, senior accountmanager bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Hij heeft afgelopen jaar de Mortgage Summer School gevolgd. ‘Vaak denk je dat je alles al weet binnen je vakgebied. Natuurlijk weet je al heel veel, maar als je écht wilt verdiepen, dan is dit toch wel een aanrader hoor. Zeker als je wilt weten hoe de complexe hypotheekketen in elkaar steekt, dan doe je hier de juiste kennis op.’

‘De training werd me aangereikt door mijn manager. Mijn rol als accountmanager is breed. Ik heb niet alleen contact met de hypotheekadviseurs, maar breng ook mijn visie in bij de ontwikkeling van onze hypotheeklabels Syntrus Achmea Hypotheken, Attens Hypotheken en Tellius Hypotheken. Met name de recente marketinginzichten en ontwikkelingen in de wensen van hypotheekadvisering aan de consument sprak me aan.’

Van funding tot aan advies

‘Samen met een collega heb ik me aangemeld voor deze 2-daagse cursus. Ik ben er open in gegaan en wilde graag meer kennis opdoen over de facetten binnen de integrale hypotheekketen. In deze training ging dat met name over de achtergrond van funding tot aan het advies aan de consument om hypotheken te kunnen afsluiten, muteren etc. Het hele proces is van begin tot eind doorlopen.’

‘Door aan de slag te gaan met een klant- en productpropositie heb ik meer begrip voor alle aspecten van de hypotheekketen gekregen. Je denkt al veel te weten, maar als het dan in samenhang tot je komt in zo’n training, dan hoor je toch weer nieuwe dingen. Dat zorgde voor een enorme kennisverrijking. Ik vond het erg interessant dat de groep deelnemers zo gemêleerd was, zowel in functie als niveau. Doordat alle geledingen waren vertegenwoordigd, heb je uitwisseling van ervaringen met vakgenoten en zijn er veel kanten van benadering voorbij gekomen.’

Met de voeten in het zand

‘De trainers waren twee heel gedreven persoonlijkheden die bleven boeien. De soms wat taaie kost werd op de juiste momenten passend aangevuld met inspirerende praktijkvoorbeelden. Het was duidelijk te merken dat de trainers niet alleen docent zijn, maar putten uit een rijke dosis praktijkervaring.’

‘Daarnaast gaf de entourage, een strandtent in Bloemendaal, een extra dimensie aan het geheel. Natuurlijk draait het om de inhoud van de training, maar in dit geval zorgde de locatie voor een ongedwongen, laagdrempelige sfeer. Aan het strand, lunchen op het terras, zonnetje erbij… het geheel klopte gewoon.’

Voor en na mortgage summer school

‘Alle opgedane kennis had vooral tot gevolg dat ik bij sommige onderwerpen als volwaardige sparringpartner kon meedraaien, zowel intern naar collega’s als extern. Het was direct toepasbaar in de praktijk. Ik merkte dat ik de fundmanagers beter begreep met de kennis die ik op de training heb opgedaan. Daarnaast merkte ik dat deze kennis ook dagelijks inzetbaar is bij de communicatie met hypotheekadviseurs bijvoorbeeld. Daardoor is de samenwerking geoptimaliseerd.’

‘Het hele concept Mortgage Summer School spreekt me enorm aan: twee dagen relatief intensieve training, waarin het hele traject van de complexe hypotheekketen werd belicht. Ongedwongen maar to the point. Ik raad het iedereen aan.’

 

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.