Print:

Maak kennis met IIR marketeer Erwin Oliver

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Even voorstellen

Ik ben Erwin Oliver, marketing manager van het Industry segment. Mijn doel is om van een event of opleiding een succes te maken. Hoe doe je dat als marketeer? Je zorgt ervoor dat de juiste mensen geprikkeld raken om zich te ontwikkelen als professional. Je leeft je in in de doelgroep om te ontdekken met wat – en hoe – je hun interesse laat opbloeien en laat uitmonden in deelname aan een congres of opleiding bij IIR. Je bepaalt zelf welke kanalen je inzet en hoe je je boodschap overbrengt. Die vrijheid (en verantwoordelijkheid) is wat ik het allerleukst vind aan de rol van marketeer bij IIR.

Mijn dag: afwisseling in producten, doelgroepen en kanalen

Ik ben op een dag steeds weer met een ander product bezig, met een andere doelgroep en met een ander kanaal. Dat maakt het werk afwisselend en nóg leuker! Ik begin mijn dag met het analyseren van mijn campagnes. Ik kies ervoor om de doelgroep van de Linkedin campagne van Onderhouds- en Reliability Management aan te scherpen en een Facebook campagne ernaast te laten lopen.

Vervolgens stem ik een video campagne af voor Opslagtanks; ik instrueer de cameraman over de opdracht en vraag hem een offerte te doen. Vervolgens bel ik voor een CO2-event met een partner die een collega gisteren heeft aangesloten. Ze heeft al een voorzet gedaan voor een mediapartnerschap, relaxed! In de middag zet ik de grote lijnen uit van het marketingplan voor een nieuw event en ik presenteer deze aan het team. Vervolgens check ik of een mailing die ik wilde versturen er gelikt uitziet en klik vervolgens op ‘Send’.

De juiste keuzes maken voor je product

Ik ben het meest trots op de verantwoordelijkheden die ik draag. Bij IIR draag je zorg voor omvangrijke marketingbudgetten. De keuzes die je daarmee maakt zijn essentieel voor het succes van het product. ‘Een goed product verkoopt zichzelf NIET’. Naar mijn mening is het marketinglandschap razend interessant op dit moment en je kunt door de vele mogelijkheden ook makkelijk de mist in gaan. Dit is een uitdaging en het geeft een gevoel van trots als je je product op een geslaagde manier aan de juiste personen hebt gepresenteerd.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

IIR heeft vanaf haar bestaan ervaring opgedaan in het verder helpen van professionals – zo ook haar eigen professionals. Namelijk het personeel die zich wilt ontwikkelen in haar vakgebied! Je werkt als team eraan om het beste uit jezelf en het beste uit een ander te halen. Met vrijheid en verantwoordelijkheid als fundament. Je verlegt je grenzen en je leert van elkaar in de weg er naartoe.
Ik hoop dat ik met mijn verhaal je interesse heb gewekt. Wil jij ook werken bij IIR? Laat van je horen en volg de sollicitatieprocedure!

Wij gebruiken cookies om IIR.nl gemakkelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten