Print:

Leeft ‘Inkomen voor later?’

Leeft ‘Inkomen voor later? Het is aan de financiële dienstverleners om de toekomst weer dichter naar het heden te brengen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek onder 1.035 werkende Nederlanders, in opdracht van Omniplan. Alle inzichten vind je in deze  infographic ‘Leeft Inkomen voor Later?’.

Ik ben niet bezig met mijn pensioen, dit komt later

Zijn Nederlanders zich bewust van de eigen pensioensituatie? Uit onderzoek in opdracht van Omniplan blijkt dat 46% van de Nederlanders pensioen ziet als ‘iets voor later’. Vrouwen zijn hier nog minder mee bezig dan mannen: 50% versus 43%.

Ik weet de gevolgen voor mijn nabestaande, wanneer ik kom te overlijden

In hoeverre is de Nederlander op de hoogte van de gevolgen voor het pensioen bij overlijden? 62% geeft aan niet op de hoogte te zijn van de consequenties voor
nabestaanden mocht hij/zij nu komen te overlijden.

Ik weet de hoogte van mijn pensioen wanneer ik nú stop met werken

Pensioen is een verouderd begrip. Beter kan worden gesproken over ‘Inkomen voor later’. Wanneer later is, hangt af van de consument. 51% van de vijftigplussers is niet bekend met de hoogte van zijn pensioen wanneer hij/zij vandaag zou stoppen met werken.

Ik vertrouw op de overwaarde van mijn woning als pensioen

Uit het onderzoek komt een grote afhankelijkheid van de toekomstige waardestijging van de eigen woning naar voren. Meer dan de helft zegt alspensioenvoorziening te vertrouwen op toekomstige overwaarde van de woning.

Ik ben niet bezig met mijnpensioen, dit komt later

Uitdaging aan de financiële sector om het inkomen voor later meer naar het heden te brengen. Hier is nog veel werk te verzetten. Per regio verschillen de resultaten.

Benieuwd naar de visie van Omniplan op ‘Inkomen voor later’ en hoe financiële dienstverleners daarop kunnen inspelen? Download de whitepaper of neem contact op.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.