Print:

Keurmerk voor security professionals

Interview met Melissa Martoko

CISSP, CISA, CISM, CCNA, CRISC, BCM. De certificeringen voor security professionals vliegen je regelmatig om de oren. En een kijkje op LinkedIn maakt duidelijk dat deze certificeringen gezien mogen worden. Daar begeleiden ze vol trots de functietitels van security professionals. Van de vele gesprekken met security officers binnen verschillende sectoren weten wij dat voor veel werknemers geldt: certificering is belangrijk voor eigen CV building. Maar hoe kijkt een werkgever hier tegenaan? Wij spraken met Melissa Martoko, resource team coördinator bij Michael Bailey Associates. Zij stuurt een team van 7 recruiters aan bij het selecteren, bemiddelen en plaatsen van kandidaten met specialistische kennis binnen de IT.
Melissa, waarom zijn certificeringen voor jullie belangrijk om een kandidaat te plaatsen?

“Je weet dat iemand gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Michael Bailey Associates werkt met grote klanten die vragen om specialisten. Certificering is voor het bemiddelen van specialisten erg belangrijk, omdat hiermee wordt aangetoond dat de security specialist de procedures en methodes op de juiste manier kan uitvoeren. Ook is het een vorm van benchmarking: steeds meer security officers zijn gespecialiseerd. Je zal als specialist mee moeten gaan in de markt.”
Voor welke bedrijven heeft een security certificering extra meerwaarde?

“Voornamelijk bedrijven in een groot-zakelijke omgeving met meerdere kantoorlocaties zijn geïnteresseerd in gecertificeerde kandidaten. Door de jaren heen is er een stijgende lijn ontstaan aan de eisen die gesteld worden op het gebied van security. Bedrijven moeten steeds meer ‘audit proof’ zijn. Heartbleed heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Het betekende de start van toenemende bewustwording van de risico’s in het security domein. Met een groei van de mogelijke risico’s zijn ook de vereisten toegenomen. Dat vraagt om goede specialisten die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Naast de certificering moet er ook duidelijk aantoonbare relevante werkervaring zijn. Dat is de perfecte match op security gebied voor onze klanten.”
Staat het behalen van security certificeringen ook op uw wensenlijstje?