Print:

Met een IT-certificaat verdien je meer!

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Het is bevestigd: zowel professionals als organisaties profiteren van IT-certificering. Dit blijkt uit onderzoek onder 14.000 IT- en business professionals . De voordelen van een certificering zijn een hogere productiviteit en een groter salarispotentieel, minder kennishiaten en snellere probleemoplossing.

Uit het onderzoek komt naar voren dat organisaties te weinig investeren in het trainen van werknemers. Hierdoor passen hun kennis en vaardigheden niet altijd bij wat er van hen gevraagd wordt. Dit zorgt voor meer stress en een lagere kans op het behalen van kwaliteitsdoelstellingen. Dit probleem wordt vergroot door het hoge tempo waarin personen en organisaties met nieuwe technologieën moeten gaan werken. Omdat de gemiddelde levenscyclus van een IT-product steeds korter wordt is het van belang dat medewerkers getraind worden op de juiste vaardigheden.

Een gecertificeerde IT-professional verdient meer

Voor professionals is een certificering ook interessant omdat blijkt dat je met een certificering wereldwijd significant meer verdient dan een niet-gecertificeerde collega’s. Voor IT-besluitvormers is het lastig om op gebieden als Cloud computing, cyber-security en virtualisatie gekwalificeerde professionals te vinden. De groeiende vraag op deze terreinen betekent dus vaak een hoger salaris voor deze professionals. Ook is er een correlatie tussen certificering en baanzekerheid en baantevredenheid.

Een werkgever verdient de investering terug

Ondanks de voordelen voor professionals is het vreemd dat werkgevers niet willen investeren, want de kosten van certificeringen verdienen zichzelf terug in de vorm van hogere productiviteit, snellere probleemoplossing en minder kennishiaten. Doordat een werknemer weet wat er speelt in het vakgebied worden de doelstellingen vaker behaald, wat positieve effecten kan hebben op de omzet. Daarnaast zal de stress bij de werknemer lager zijn en zullen de product- en serviceontwikkeling soepeler verlopen.

De werkgever blij, de werknemer blij. Een win-win situatie!

Header-IT-Management-nieuwsbrief IIR

Wil jij als professional een sterkere positie in jouw werkveld krijgen óf wil jij als organisatie de kennishiaten verkleinen en voorop lopen in de markt? Neem dan een kijkje in ons trainingsaanbod op het gebied van ICT: www.iir.nl

Bron: https://www.globalknowledge.nl/Global-Knowledge-Actueel/persberichten/een-it-certificaat-is-goud-waard/