Print:

Innovatie in de markt | 4 vragen aan Rob Adams van Six Fingers

Rob Adams , Chief Expedition Officer / Founder

LinkedIn profiel

De financiële markt staat aan de vooravond van een grote verandering. Veel partijen zijn – as we speak –  technologische toepassingen aan het integreren in hun bestaande producten en processen. Met welke trends moet de gevestigde orde in de hypotheekbranche rekening houden? Wij vroegen het Rob Adams. 

 

1. Volgens jullie website werken jullie altijd branchevreemd. Van welke tech trends uit welke branches kunnen hypotheekverstrekkers het meeste leren? 

Als je ziet hoe Artificial Intelligence (AI) nu al wordt ingezet voor het voorspellen van moeilijke financiële beslissingen lijkt het me nogal voor de hand liggen met deze techniek zoiets eenvoudig als een hypotheek zonder mensen aangeboden moet kunnen worden. Zeker als je in het proces gebruik maakt van data en het snel lerende vermogen van algoritmen.

Maar hypotheekverstrekkers moet zich niet alleen blindstaren op de tech trends. De manier van organiseren en de waarden van consumenten veranderen ook echt.

 

2. En als we toch binnen de sector blijven, welke initiatieven/voorbeelden (nationaal of internationaal) uit financiële dienstverlening hebben jou het meeste verrast op tech gebied? Waarom?

In november was ik bij Brighterion in San Francisco – een aanbieder van artificial intelligence en machine learning technologies. Als je ziet hoe ver hun AI-modellen gaan, dan zie je ook tegelijk hoe verstrekkend de gevolgen van deze technologie zal zijn. De gevolgen voor organisaties die moeite hebben hun IT op orde te krijgen, zijn gigantisch.

 

3. De markt verandert komende jaren. Jullie hebben het talent om de toekomst te zien. Wat is jullie beeld van de hypotheekmarkt in 2025? 

Zoals gezegd zal de markt anders zijn. Geen dienstverlening aan individuen maar aan groepen. Aanbieders kijken naar toekomstig verdienvermogen van klanten in plaats van het huidige inkomen. Zzp’ers worden in de toekomst echt bediend, deze doelgroep en vorm van werken neemt komende jaren alleen maar toe. Tot slot hoop ik op een aantal nieuwe toetreders, het is tijd de markt op te schudden.

 

4. Welke 3 eigenschappen kenmerken de organisaties in 2025 vooroplopen in de markt?

Dat zijn de organisaties die echt in staat zijn zichzelf te veranderen. Deze organisaties zijn in staat om:

  • Te denken vanuit gebruik in plaats vanuit de geldtransactie.
  • Te kunnen kijken naar toekomst van mensen in plaats van naar het verleden.
  • Uiteindelijk ook de dominante logica die deze sector al millennia gevangenhoudt te zien en te doorbreken.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure van het Mortgage Tech Event 2018 direct in uw mailbox.