Print:

In 3 stappen zelf uw eigen Big Data project starten

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

“Vanaf het begin van de beschaving tot en met 2003 is er evenveel data opgeslagen als er nu elke 2 dagen wordt opgeslagen”. Dit is een bekende uitspraak van de CEO van Google in 2010. Inmiddels zijn de prognoses zelfs zo dat we in 2020 elke dag evenveel data gaan produceren als in heel 2005. Datagedreven werken is eerder een must dan een optie. Voor u staat een enorme uitdaging: uit die berg data de juiste data verzamelen en opslaan, kwalitatieve data ontsluiten en er waardevolle inzichten uithalen.

Tip 1: Ken de mogelijkheden van Big Data voor uw organisatie

Het gebruik van interne of openbare data maakt het mogelijk om in te spelen op vragen van uw klanten en stakeholders. Het slim gebruiken van deze data resulteert in nieuwe inzichten voor uw bedrijfsvoering. Maar waar te beginnen, met welke data, en met welke hulpmiddelen? Begin met kleine stappen.

Tip 2: Houd rekening met Big Data trends en ontwikkelingen

Houd rekening met de vooruitzichten voor de komende jaren. Wij hebben voor u 7 belangrijke trends om te volgen in 2018.

Tip 3: Weet welke technologieën en tools u kunt toepassen

Hoe transformeert u ongestructureerde data naar een vorm die te analyseren is? Hadoop kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter ondersteuning van uw data-analyse. Daarnaast zijn er andere tools als RapidMiner, Phyton en R. Maar welke tool kiest u en waarom?

Tip 4: Embed de data science discipline en resultaten in uw organistie

Te vaak komt het voor dat data scientists op een eilandje (blijven) opereren. Wij bieden u in de 4-daagse training Big Data Fundamentals de kennis en ervaring om data science in uw organisatie in te bedden en er ook daadwerkelijk de vruchten van te gaan plukken.

Maak zelf kennis met toepasbare tools. Ontdek wat machine learning en data mining voor uw organisatie kunnen betekenen. Leer uw eigen data-analyse project opstarten en ervaar zelf successen met big data!

Data Science Fundamentals | IIR

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en lees meer over de opleiding Data Science Fundamentals. Leer zelf uw eigen Big Data project opstarten!