Print:

In 2027 regelt Lewis je droomhuis

Wouter van den Berg , Artificial Intelligence Expert

LinkedIn profiel

Je persoonlijke digitale assistent altijd bij de hand!
Technologie maakt ons leven steeds rijker. Ondertussen worden hypotheken steeds simpeler. Toch klagen veel mensen nog over het ingewikkelde proces dat komt kijken bij het financieren van een huis. Door verdergaande digitalisering verdwijnt papier de komende jaren uit dit proces, dat snapt iedereen. Maar nog niet iedereen beseft zich dat digitalisering hypotheekverstrekking volledig op zijn kop gaat zetten.

Het is het jaar 2027. Er zijn allerlei manieren om te wonen; je kunt een huis delen via airbnb of een huis laten printen met een levensgrote 3D printer. Maar je kunt ook gewoon een huis kopen. Lewis, je persoonlijke digitale assistent helpt je bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast weet Lewis precies wanneer je woonwensen veranderen en neemt dan automatisch contact met je op. Natuurlijk valt Lewis je niet te pas en te onpas lastig. Wanneer je naar je smartphone grijpt en in de buurt van je droomhuis bent, dan laat Lewis via de app meteen van zich horen. Hij weet dat de nabijgelegen basisschool goed aangeschreven staat en dat er in deze buurt wel eens wordt geklaagd over geluidsoverlast. Sta je op het treinstation, dan is Lewis stil zodat je de aandacht bij je reisplanner kunt houden. Lewis houdt altijd rekening met de locatie en de context waarin je bent.

Je hoeft niet zelf op zoek naar een nieuw huis, want Lewis stelt je verschillende droomhuizen voor; op basis van de afstand van je werk, je vrienden, een goede school, etc. Hij houdt zelfs rekening met je smaak qua interieur. Lewis houdt namelijk via social media en je aankoophistorie bij wat je wel en niet mooi vindt. Ook houdt Lewis natuurlijk rekening met de financiële (hypotheek) mogelijkheden. Maar hij valt je niet lastig met grafieken en berekeningen. Hij vertaalt dit naar zaken die specifiek voor jou relevant zijn. Je kunt dat ene huis dichtbij je werk kopen, maar dan wil je wel een verbouwing. Je woonlasten zijn dan hoger dan nu, dus je zult de eerste jaren minder op vakantie kunnen gaan. Kies je het andere huis, dan heb je meer woon-werk verkeer, maar kun je wel lekker op vakantie.

Soms kan Lewis je verrassen met een voorstel. Zelf zocht je een huis dichtbij het uitgaansleven, het geroezemoes en de mensen. Toch weet Lewis je te overtuigen van een beter alternatief. Want, wist je dat je eigenlijk maar drie keer per jaar naar het theater gaat? En dat je sociale leven zich met name afspeelt in de tuin bij de barbecue? Als het nodig is, zal Lewis je ook overtuigen om een huis juist niet te kopen. Bijvoorbeeld omdat hij ziet dat de banenmarkt in de omgeving steeds meer overspannen raakt en dat die aanbieding voor je droombaan in het buitenland dichterbij is dan jij denkt. Al het administratieve gedoe regelt Lewis voor je: alle bewijsstukken, de notaris, etc. Je hoeft het allemaal niet meer te controleren. Lewis laat je zien hoe het huis er uit ziet na een verbouwing en regelt meteen een offerte bij een aannemer. Je huidige koophuis zet Lewis voor je te koop. Uiteraard zorgt machine learning ervoor dat de vraagprijs niet te laag is, maar ook niet te hoog, zodat je niet een jaar met dubbele maandlasten zit.

De introductie van Lewis lijkt misschien heel ver weg, maar de bouwstenen voor deze handige digitale assistent zijn er nu al. Eigenlijk kan het geen tien jaar meer duren voordat deze persoonlijke adviseur in je telefoon leeft. Straks staat hij op elk moment van de dag voor je klaar en hoef jij je geen zorgen meer te maken over een hypotheek.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.