Print:

IIR pioniert met blockchain!

Maaike de Kruik , Product Development Manager

LinkedIn profiel

2018 was een piekjaar voor blockchain. Ook bij IIR merkten wij dat er veel interesse in dit onderwerp was. Op dit moment is de berichtgeving rondom blockchain wat negatiever, maar dat is onterecht, vinden wij. Wij spreken dagelijks met dé experts op dit gebied, horen wat er in organisaties leeft en met welke initiatieven op innovatiegebied zij bezig zijn. Dus waarom niet zelf participeren in een blockchain project?

De opleider als overbodige derde schakel?

Het idee achter blockchain is dat het derde partijen kan uitschakelen. Vaak wordt in dat verband gesproken over banken, makelaars en notarissen. Maar zijn wij zelf als opleider niet ook een overbodige partij aan het worden? Je zou kunnen zeggen dat een opleider als IIR een ‘overbodige’ partij is tussen docent en cursist. Wij adviseren onze klanten steeds om zelf te gaan experimenteren met blockchain om niet voor verrassingen komen te staan. Onder het mom van ‘practice what you preach’ zijn wij nu zelf ook gaan onderzoeken hoe wij blockchain in kunnen zetten, en hoe onze toegevoegde waarde als opleider kan veranderen.

Met de concurrent om tafel

Op 28 februari was de kick-off van het blockchainproject. Het initiatief hiervan ligt bij HRcommunity en onze eigen blockchaintrainer Paul Bessems. Zij onderzoeken welke HR activiteiten (waaronder het opleiden van mensen) op een blockchain gezet kunnen worden. Daarbij hebben zij een aantal aanbieders van opleidingen (IIR, 3masters, VCR en OSR) en afnemers (BMC, WML en 2 nader te bepalen partijen) bij elkaar gehaald. Samen gaan wij in de komende maanden onderzoeken of het aanmelden voor een opleiding via een blockchain kan verlopen.

Vertrouwen is daarbij een heel belangrijk onderdeel, want welke informatie ben je bereid wel en niet met je concurrent te delen? Niemand lijkt namelijk bereid om te zeggen hoeveel aanmeldingen er voor een opleiding zijn. Maar wil je bijvoorbeeld wel zeggen: 60% kans dat deze opleiding doorgaat? Wij zeggen altijd dat blockchain vertrouwen op een andere manier organiseert, en het was erg leuk om nu zelf te ervaren hoe dat werkt. Over alle aspecten van het project moet namelijk consensus bereikt worden. Iedere partij heeft daartoe 1 stem gekregen zodat we elkaar ook als gelijken zien.

Naast HRcommunity, de aanbieders en de afnemers, is er is ook een student van de Avans hogeschool bij het project betrokken. Deze student neemt interviews met ons af. Zo hoeven wij mogelijke gevoelige informatie niet direct met onze concurrent te delen.

Een token voor een opleiding

Na de kick-off snappen wij ook wel waarom de toepassingen vooralsnog op grote schaal uitblijven. Dit voortraject kost namelijk tijd. Alles moet tot in de puntjes zijn voorbereid en uitgewerkt, wil het straks in een blockchain gegoten worden die nooit stopt of iets wist.

Uiteindelijk willen we in juni minimaal 1 werkende proof of concept hebben. Want hoe leuk zou het zijn als je straks via een token een opleiding bij ons kunt boeken? Dat scheelt weer een hoop e-mails, facturen en inkooporders. En met die proof of concept hopen we uiteindelijk andere partijen bij ons samenwerkingsverband te betrekken. Hierdoor wordt het voor ons allemaal een stukje eenvoudiger en hebben we minder administratieve lasten. En tot die tijd pionieren we vrolijk verder.

Nieuwsgierig naar de werking van blockchain en de mogelijkheden voor uw organisatie? Tijdens de 2-daagse masterclass Blockchain Fundamentals ontdekt u de grenzeloze mogelijkheden en past u deze concreet toe op uw eigen situatie.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.