Print:

David en Goliath in partnership

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

IIR en Xomnia partneren in Big Data trainingen aan gemeenten en overheden.

AMSTERDAM, 5 november 2015 – Wereldspeler en trainingsgigant IIR partnert met Xomnia, één van Nederlands meest vooraanstaande Data Science bedrijven om Big Data trainingen te verzorgen aan overheden en gemeenten in Nederland. IIR en Xomnia bieden vanuit hun partnership drie gestandaardiseerde Big Data programma’s. Maatwerk programma’s zijn eveneens mogelijk.

IIR is als onderdeel van Informa plc genoteerd aan de London Stock Exchange, telt ruim 150 vestigingen en is met 7.500 medewerkers wereldwijd verantwoordelijk voor meer dan 10.000 conferenties en trainingen in 70 landen.
Xomnia helpt organisaties om meer data gedreven te worden. Dit doet ze door haar kennis van met  name Kunstmatige Intelligentie – met daarbinnen disciplines als ‘machine learning’ en ‘predictive modeling’ – te delen met de markt in projecten, consultancy, productontwikkeling, traineeships en trainingen.

In de aanloop naar deze formele partnership zijn er diverse programma’s ontwikkeld en getest om organisaties te helpen de kansen die ‘Big Data’ hen biedt te benutten. Dit heeft inmiddels ruim 100 getrainden en een gemiddelde waardering van een 8 opgeleverd. Partijen als het Ministerie van Defensie en Gemeente Utrecht mogen zich tot de eerste klanten rekenen.

Betrokkenen over deze partnering

IIR heeft externe kennis en specialisme nodig zoals Xomnia: “Wij werken al een aantal jaren zeer prettig samen met Xomnia. Zij hebben de expertise in huis om onze klanten op de juiste manier van kennis te voorzien. Daarnaast zijn zij enorm flexibel qua coördinatie in opzetten van de training. Wij gaan voor een nog jarenlange succesvolle samenwerking om onze klanten te bedienen!”, aldus Saskia van Berkel – Adviseur InCompany Trainingen IIR.

Xomnia is verheugd met het verder uitbouwen van het partnership: “Wij merken een groeiende behoefte bij onze klanten om zelf kennis op te bouwen op het gebied van Big Data. De jarenlange ervaring van IIR bij het opzetten en uitrollen van trainingsprogramma’s helpt ons de kennisoverdracht op de juiste wijze te kanaliseren. Dat wij onze klanten nu vanuit een aantal gestandaardiseerde programma’s kunnen bijstaan, helpt ontzettend!”, aldus Ollie Dapper – Managing Partner Xomnia.

IIR en Xomnia bieden in 2016 drie Big Data programma’s

IIR en Xomnia bieden vanuit hun partnership drie gestandaardiseerde Big Data programma’s aan overheden en gemeenten.

  1. Big Data Awareness – een 2-daagse training over Big Data vanuit strategisch perspectief
  2. Big Data Fundamentals – een 5-daags zowel strategisch als technisch Big Data programma
  3. Crash Course Data Scientist – een 3-daags technisch Big Data programma voor analisten

Naast deze Big Data trainingen verzorgen we regelmatig de training Rapportages maken met data. Dit is een 2-daags programma over dashboardontwikkeling in Cognos (of andere tooling zoals Qlik Sense en Tableau).
Al deze trajecten worden zowel in-company als open inschrijving aangeboden. Maatwerk programma’s zijn eveneens mogelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Reinier Terpstra (r.terpstra@iir.nl / +31 (0) 6 12 74 55 45) of bezoek de trainingswebsite. Zie hier de website voor Xomnia voor meer achtergrondinformatie.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Big Data? Neem deel aan de 4-daagse opleiding Big Data Fundamentals 2.0. Na afloop kunt u zelfstandig aan de slag om een big data-project succesvol te maken.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en lees meer over de opleiding Big Data Fundamentals. Leer zelf uw eigen Big Data project opstarten!