Print:

IFRS 17 – meer dan alleen een implementatie van een financiële standaard

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Bij de uitrol van IFRS17 is tot nu toe veel aandacht uitgegaan naar de implementatie van de financiële standaard zelf. Welk measurement model kiest u? Hoe gaat u om met dual reporting?

Echter, de grootste uitdaging ligt misschien wel in de data kant van het verhaal. Meer dan ooit tevoren wordt data lineage een keyword. Kunt u elk financiële item herleiden naar de gebruikte gegevens in uw administraties? Hoe transparant bent u in uw rapportage cyclus én hoe open bent u in uw calculatieproces?

Capgemini heeft hiervoor een service offering ontwikkeld in de vorm van zogenaamde ‘IFRS17 battle cards’. Zeg maar: een reeks aan hulpmiddelen die een verzekeraar kan ondersteunen bij de daadwerkelijke implementatie van IFRS17.

Het principe van de battle cards aanpak gaat uit van een integrale visie op verandering. Welke zaken moet je als organisatie in ogenschouw houden, wat kun je zelf en waarbij is advies en ondersteuning een welkome aanvulling. Capgemini past ditzelfde principe o.a. ook voor GDPR toe in de aanpak richting financiële instellingen.

IFRS 17 | IIR

In deze aanpak gaan wij specifiek voor IFRS17 uit van een aantal awareness vragen, zoals:

  • Wat is de huidige kwaliteit van de source data;
  • Hoe ga je om met ontbrekende source data;
  • Op welk moment onttrek je data uit je source systemen;
  • Hoe waarborg je een goede performance; immers, een extreme hoeveelheid aan data en berekeningen in een relatief kort tijdsbestek (14 kalenderdagen na iedere rapportage periode).

Alle battle cards heeft Capgemini vervolgens geplot op een high level IFRS17 architectuur plaat waarbij ieder nummer refereert aan een bepaalde battle card.

IFRS 17 | IIR

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang de brochure direct in uw mailbox.