Print:

Grip op complex projectmanagement

Martin Schippers , Teamleider projectmanagement

LinkedIn profiel

‘Tijdens een shutdown is er altijd een scala aan risico’s, 100% werkvoorbereiding is niet mogelijk’

Interview met Martin Schippers, Teamleider projectmanagement bij Eekels, helpt industriële organisaties meer grip te krijgen op het complexe projectmanagement van Shutdowns & Turnarounds.

Het organiseren en coördineren van een shutdown of industriële onderhoudsstop is een complex traject. Als project manager moet je over een diverse set aan vaardigheden beschikken zoals tijd management, technisch inzicht, communicatie vaardigheden en ook logistiek inzicht. Dit zijn slechts enkele van deze skills. Secuur projectmanagement en samenwerking tussen onderaannemers is essentieel voor een geslaagde stop.
‘Ik geloof niet zozeer in een flawless stop maar wel in een vloeiende organisatie’

Een foutloze shutdowns lijkt een utopie. De grote hoeveelheid aan contractors, leveranciers en andere betrokkenen op de site, zorgt ervoor dat de meeste tijd gaat zitten in werkvoorbereiding en planning van het project. De voorbereidingsfase van de shutdowns is cruciaal. Er is altijd een aan maas aan risico’s die je accepteert en 100% werkvoorbereiding is gewoonweg niet mogelijk. Om tot 90% te komen is een goede prestatie. De kunst is om de organisatie zodanig in te richten, dat je klaar staat om die laatste 10% onverwachte zaken te kunnen ondervangen.

Modern projectmanagement

Tijdens het event Shutdowns & Turnarounds op 10 & 11 december ga ik in op het moderne projectmanagement en de ervaringen van Eekels in dit vakgebied. Zo werken we mee aan het mogelijk maken van onderhoudstops bij onder andere Exxon Mobile, Shell, BP, KPE en Sabic. Veelal direct en soms ook ter ondersteuning van een industrieel reinigingsbedrijf of contractor. Gedurende de dagelijkse processen bij deze bedrijven, zijn er diverse systemen gevuld met vloeistoffen. Tijdens de shutdown worden deze vloeistoffen opgeslagen voor hergebruik of afgevoerd naar het rioolstelsel. Wij beheren het gehele gedeelte van vloeistofverplaatsing met onder andere pomp oplossingen op maat. Eekels bestaat nu 100 jaar en heeft over de jaren veel expertise opgebouwd op dit gebied.

Shutdowns & Turnarounds 2014

Binnen de Nederlandse industrie bieden we een totaalpakket aan waarbij onze gecertificeerde project managers tot een complete oplossing komen. Denk hierbij ook aan het doorrekenen van een project dat nu vaak door een ingenieurs bureau gedaan wordt. Met een eeuw aan ervaring in de aannemerij en industrie zijn de pompen slechts een deel van de hardware binnen onze ‘turn key projecten’. Graag tot ziens op 10 en 11 december in Breda tijdens Shutdowns & Turnarounds.