Print:

Grant Thornton is Founding Partner van het Sustainable Finance & Climate Risk Event

PERSBERICHT

Amsterdam, 2 juni 2021 – Kennis- en netwerkorganisatie IIR organiseert op 16 & 17 september 2021 het Sustainable Finance & Climate Risk Event, hét nationale evenement voor de duurzame financiële sector. Grant Thornton, met haar sustainability & impact praktijk (Sinzer) werkzaam in de financiële sector, is Founding partner van dit evenement. Tijdens deze dagen informeren meer dan 20 topsprekers van organisaties als de Europese Commissie, AFM, ABN AMRO, PGGM en ASN Bank de sector over de kansen en bedreigingen van duurzaamheid.

De financiële sector speelt een cruciale rol in het behalen van de doelen gesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. Zij richten zich met kapitaalstromen via investeringen, beleggingen en financieringen op duurzame bedrijven en projecten. Activiteiten die uiteindelijk leiden tot een klimaatneutrale, groene, inclusieve én concurrerende economie. Om de realisatie daarvan te versnellen, is er vanaf 2021 een aantal belangrijke wet- en regelgevingen ingevoerd waaronder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Maaike de Kruik, Product Development Manager bij IIR: “Tijdens dit evenement bieden wij informatie, actuele inzichten en handvatten om organisaties voor te bereiden op een duurzame toekomst. Door praktijkvoorbeelden van vakgenoten bij banken, asset managers, verzekeraars en pensioenuitvoerders wordt het event voor de financiële sector een absolute must.”

De centrale thema’s van dit tweedaagse event staan in het teken van ‘Impact BY’ en ‘Impact ON’ van financiële instellingen. Dag 1 staat in het teken van Impact BY, met een focus op de impact van financiële sector spelers op people en planet en de Sustainable Development Goals. Op dag 2 komt het thema Impact ON aan bod, en ligt de nadruk op de effecten van klimaatverandering op de stabiliteit van financiële sector spelers. Klimaatrisico’s en bredere ESG factoren zijn immers steeds belangrijker binnen het risicomanagement.

Grant Thornton heeft zich als Founding partner verbonden aan het Sustainable Finance & Climate Risk Event. Emma Verheijke, partner bij Grant Thornton: “Sinds 2008 werkt Grant Thornton, via geacquireerd ESG en impact consultancy Sinzer, met financiële sector spelers op ESG en impact strategie, meting en rapportage. Om dit veld verder te brengen en daadwerkelijk de transitie naar een duurzame economie te realiseren, is behoefte aan meer harmonisatie van methoden, betere meting en data, en vooral het delen van kennis en best practices binnen de sector. Het event biedt hiervoor een belangrijk platform: voor ons dé reden om ons als partner te verbinden”. Dit nationale event vindt voor de eerste keer plaats, maar beide partijen hebben de intentie om dit jaarlijks te laten terugkeren.

Over Grant Thornton

Grant Thornton in Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van ’s werelds grootste netwerken (#6) van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met 58.000 professionals in 138 landen. Vanuit acht Nederlandse vestigingen ondersteunen ruim 600 professionals onze klanten in financiële sector, mid corporate, mkb en familiebedrijf, met raad en daad op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken bij het verwezenlijken van hun potentieel. We leveren expertise van wereldformaat, op een manier die naadloos bij de unieke situatie van iedere klant aansluit. Wij werken vanuit een solide basis met een flexibele en resultaat gedreven mentaliteit.

Sinds 1 januari 2019 is impactadviesbureau Sinzer onderdeel van Grant Thornton’s Sustainability & Impact Services praktijk. Sinds 2008 werkt Sinzer met de financiële sector, bedrijfsleven, overheid en non-profit om ESG en impact beleid en strategie te bepalen, en ESG en impact resultaten te meten, rapporteren en verbeteren.

Over IIR

IIR biedt als kennis- en netwerkorganisatie al ruim 30 jaar de meest actuele vakinhoudelijke kennis voor professionals. Onze programma’s komen onafhankelijk en door eigen marktonderzoek tot stand – los van commerciële belangengroepen. Wat ze gemeen hebben: inhoudelijke diepgang, praktijkgerichte oplossingen en interactiviteit. Dé basis voor nieuwe oplossingen en (persoonlijke) ontwikkelingen in uw organisatie.

Verder lezen?

Laat uw e-mail achter en ontvang de gehele brochure direct in uw mailbox.