Print:

Whitepaper: De future-proof IT jurist

Lynsey Dubbeld , Contentstrateeg

LinkedIn profiel

De trends, ontwikkelingen en uitdagingen van nu en straks

Uiteenlopende ontwikkelingen in technologie en wet- en regelgeving maken het werkterrein van IT-juristen complex en dynamisch. Welke trends vereisen echt de aandacht – en welke uitdagingen brengen de ontwikkelingen mee, nu en in de nabije toekomst?

Van IT-juristen wordt verwacht dat zij bovengemiddeld op de hoogte zijn van IT en andere digitale technologie. Maar IT-juristen krijgen ook te maken met vraagstukken op het vlak van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en business development. De drie belangrijkste uitdagingen om volgens experts alert op te zijn.

1.Technologische innovaties

Cloud computing, AI, blockchain, big data, biometrie en robotisering. Het is een kleine greep uit de talloze technologische innovaties die een impact (kunnen) hebben op het werkveld van
IT-juristen.

2.Juridische ontwikkelingen

De uiteenlopende technologische innovaties roepen al snel de vraag op: welke juridische kaders zijn van toepassing en wat is er juridisch toegestaan? Het zijn vraagstukken die onvermijdelijk op het bord van IT-juristen terechtkomen.

3.Business innovatie

Bij organisaties die niet tot de IT-sector behoren, speelt ICT inmiddels een strategische rol. Daarmee verandert de rol van juristen die met ICT te maken hebben: een IT-jurist is steeds meer betrokken bij alle facetten van een organisatie.

Meer weten over deze trends, ontwikkelingen en uitdagingen van nu en straks? Download dan hieronder de whitepaper of bekijk de opleiding Leergang IT-jurist.

Verder lezen?

Laat uw e-mail achter en ontvang de gehele whitepaper direct in uw mailbox.