Print:

Fraude: het verplichte PE-onderwerp voor accountants in 2019

Fraude is door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) onlangs als verplicht PE-onderwerp aangekondigd voor accountants in 2019. Op 8 november heeft  het NBA-bestuur besloten dat alle accountants in de financiële keten fraude moeten kunnen signaleren en zo nodig opvolging daaraan moeten kunnen geven. Daarom zijn alle accountants in 2019 verplicht om een training Fraude te volgen. Op dit moment is IIR bezig met het samenstellen van een praktijkgerichte training.

Voor wie is deze training verplicht?

De training is verplicht gesteld voor o.a. de volgende doelgroepen:

  • Accountants in business
  • Intern accountants en Overheidsaccountants
  • Openbaar accountants

 

Heeft u in 2017 de training Frauderisicofactoren gevolgd? Deze training was speciaal voor de openbaar accountants die werkzaamheden verrichten voor de (vrijwillige) controle van de jaarrekening een verplichting. Dan bent u niet verplicht om deze training te volgen.

Hoe ziet de training eruit?

De verplichte PE-cursus bestaat uit 6 PE punten. De groepsgrootte is door de NBA op maximaal 20 deelnemers vastgesteld. IIR biedt als kennis- en netwerkorganisatie al ruim 30 jaar de meest actuele vakinhoudelijke kennis voor professionals. We bieden trainingen met inhoudelijke diepgang, praktijkgerichte oplossingen en interactiviteit.

Training op maat voor uw organisatie

Wij kunnen deze opleiding volledig afstemmen op de behoefte van uw organisatie of afdeling. Neem hiervoor contact op met adviseur Reinier Terpstra: 020 – 58 05 441 of per e-mail via r.terpstra@iir.nl.

Houd mij op de hoogte - training Fraude voor accountants

  • Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van ontwikkelingen over Fraude: het verplichte PE-onderwerp voor accountants in 2019 en gerelateerde conferenties, trainingen & content.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.