Print:

IIR Privacy Innovatie Award 2015

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

De IIR Privacy Innovatie Award 2015 beloont het meest originele, innovatieve en kansrijke Privacy Project van Nederland.
IIR belicht met deze Award instellingen en/of personen die Privacy Innovatie zien als kans om zich positief te onderscheiden.

Jury IIR Privacy Innovatie Award 2015

De deskundige jury van deze verkiezing heeft uit 10 inzendingen de 5 origineelste en meest innoverende Privacy projecten geselecteerd. De jury bestaat uit privacy experts uit verscheidene branches en sectoren:

– Bas Filippini, oprichter en voorzitter, Privacy First (juryvoorzitter)
– Paul Korremans, Functionaris Gegevensbescherming, vice-voorzitter NGFG
– John Borking, Of Counsel, CMS, lid van Advisory Board van EuroPriSe GmbH

De definitieve winnaar van de IIR Nationale Privacy Innovatie Award 2015 wordt bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Dataprotectie & Privacy. Naast de juryprijs bepaalt het aanwezige publiek door live stemming wie er met de publieksprijs vandoor gaat.

De genomineerde projecten zijn:

Qiy
Een individu kan verbinding leggen met zijn gegevens rechtstreeks bij de bron. Deze kan hij vervolgens delen met door hem of haar vertrouwde partijen.

Pseudonimiseer BV
Pseudonimiseer is een onafhankelijke organisatie die vanaf 1 juli 2013 werkzaam is als Trusted Third Party op het gebied van ‘Privacy Enhancing Technologies (PET’s)’. Wij beschermen de privacy van personen door geavanceerde versleutelingstechnieken in te zetten.

PrivacyPerfect
PrivacyPerfect is ‘s werelds eerste data mapping en governance-instrument specifiek gericht op privacy compliance. Met behulp van krachtige visualisatie, helpt PrivacyPerfect organisaties bij te houden hoe persoonlijke gegevens worden verzameld, opgeslagen, gebruikt en gedeeld binnen (en eventueel buiten) de organisatie.

Ixquick
De meta-zoekmachine Ixquick is de eerste en enige zoekmachine die persoonlijke data in geen geval deelt met derden.

Whitebox
De Whitebox is een nieuw initiatief voor gegevensuitwisseling in de zorg, ontwikkeld door een spin-off van de Universiteit van Amsterdam. Bij gebruik van de Whitebox krijgen alléén dié zorgverleners welke gegevens nodig hebben toegang, en alleen als dat écht nodig is.

> Bekijk het programma van het congres