Print:

Hoe start je als organisatie succesvol met blockchain?

Tobias Disse , CEO & oprichter Kryha.io

LinkedIn profiel

De potentie van blockchaintechnologie is enorm, maar veel organisaties worstelen met de vertaalslag naar praktische toepassingen. “Het ontbreekt intern vaak aan de vereiste kennis en capaciteit”, constateert blockchainexpert Tobias Disse. Hoe start je als organisatie succesvol met blockchain?

Experimenteer met blockchain, ontdek waar de kansen liggen

Volgens Disse kan blockchaintechnologie grote voordelen hebben. “Een betere samenwerking met stakeholders in de keten, het optimaliseren van processen en systemen, het centraal stellen van de klant en het wegnemen van tussenpartijen”, somt hij er enkele op. “Dit verschilt uiteraard per organisatie en branche. Mijn belangrijkste advies is dan ook: experimenteer. Anders ontdek je nooit welke kansen er voor je organisatie liggen.”

Blockchain Fundamentals | IIRDisse ziet gelijkenissen tussen blockchain en de ontwikkeling van het internet. “Eerst was er een shift naar het bouwen van intranetapplicaties. Daarna bleek dat er toch een publiek netwerk nodig was voor de communicatie tussen bedrijven. Hetzelfde zien we in de blockchainwereld. Veel partijen ontwikkelen intern private applicaties, maar de echte waarde zit in het aangaan van een publiek netwerk. Daarbij moeten bedrijven geholpen worden.”

Zelf aan de slag met blockchain

Disse vindt het belangrijk om zijn kennis en ervaring rondom blockchain over te brengen. “Ik reik laagdrempelige tools en methodieken aan waarmee deelnemers binnen hun organisatie zelf aan de slag kunnen met blockchain. Hoe pak je een experiment aan? Hoe krijg je een applicatie werkend?”

Disse benadrukt het interactieve karakter van de masterclass. “Uiteraard komt er ook de nodige theorie voorbij, maar ik verwacht een actieve bijdrage van de aanwezigen. Ik stel veel vragen en pas gamification toe om mijn boodschap over te brengen. Dankzij die aanpak heb je na de masterclass een stevige basis voor de toekomst, waarin blockchain zeker een sleutelrol zal spelen.”

Wilt u meer weten over de praktische toepassingen van blockchain en de mogelijkheden voor uw organisatie? Meld u dan aan voor de tweedaagse IIR-masterclass Blockchain Fundamentals

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en ontvang meer informatie over de masterclass. Experimenteer zelf met blockchain technologie!