Print:

Alle relevante bepalingen uit het privacyrecht op een rij

Privacyrecht omvat veel meer dan materiewetten zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Er zijn letterlijk tientallen wetten die relevant zijn voor professionals die met dataprotectie te maken hebben. De nieuwe bundel “Privacyrecht 2018-2019” zet alle relevante informatie op een rij.

Wettenverzameling Privacyrecht IIRDe omvang van de wettenverzameling “Privacyrecht 2018-2019” – 1742 pagina’s – maakt direct duidelijk hoe verstrekkend het hedendaagse privacyrecht is. De bundel, een uitgave van SDU, IIR en Legal2Practice, brengt informatie over zo’n honderd wetten samen. Redacteur Jean-Paul van Schoonhoven, directeur van Legal2Practice en hoofddocent van diverse IIR-opleidingen, zorgde voor een compleet en toch overzichtelijk en leesbaar boek.

Integraal en relevant

In “Privacyrecht 2018-2019” zijn een aantal wetteksten integraal te lezen. Het gaat om de belangrijkste actuele wetgeving, waaronder de Wet Basisregistratie Personen, de Participatiewet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daarnaast zijn relevante onderdelen uit aanpalende wet- en regelgeving in de bundel opgenomen. Bovendien bevat de bundel de beleidsregels van toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. De alfabetische inhoudsopgave en het trefwoordenregister maken de publicatie makkelijk doorzoekbaar.

Naslagwerk en onderwijsgids

“Privacyrecht 2018-2019” is een praktisch naslagwerk voor advocaten, juristen, de rechterlijke macht en adviseurs die actief zijn op het terrein van dataprotectie. Daarnaast is het boek afgestemd op het onderwijs. Niet voor niets ontvangen deelnemers aan de masterclass Auditing Privacy en de opleiding Certified Data Protection Officer (CDPO) de bundel gratis.

Aan de slag met het actuele privacyrecht? Volg een van de praktijktrainingen van IIR, of ga voor de beroepsopleiding tot Certified Data Protection Officer (CDPO).