Print:

Whitepaper: 3 tips voor het ontwikkelen van een privacy-by-design blockchaintoepassing

Redactie IIR , Trainingen & Conferenties

LinkedIn profiel

Blockchaintechnologie wordt de laatste jaren in de media bestempeld als ‘de grootste innovatie sinds het internet’. Blockchaintoepassingen ontwikkelen zich razendsnel en zullen in de nabije toekomst op grote schaal in gebruik worden genomen. Een veelbelovende blockchaintoepassing voor de zorg is ‘Mijn Zorg Log’ ontwikkeld door Zorginstituut Nederland. ‘Mijn Zorg Log’ is een digitaal logboek, waarbij gegevens worden uitgewisseld tussen de patiënt, zorgverleners en organisaties. De patiënt bepaalt daarmee zelf wie toegang krijgt tot zijn gegevens. Bij blockchaintoepassingen als ‘Mijn Zorg Log’ worden er medische gegevens gedeeld met verschillende partijen.

Download de whitepaper

Om deze reden is het belangrijk dat ontwikkelaars in een vroeg stadium rekening houden met de vertrouwelijkheid van de gegevens, de privacy van de gebruikers en de voorwaarden genoemd in de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bij het verwerken van medische gegevens is ook de Nederlandse wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (Wgbo) relevant. In deze whitepaper worden 3 tips gegeven voor het ontwikkelen van een privacy-vriendelijke blockchaintoepassing.

Wilt u nog meer achtergrondinformatie, kennis en inzichten van experts?

Nieuwsgierig hoe blockchain en smart contracts uw wereld veranderen? Ga programmeren tijdens de training Programmeren voor Juristen.  

Verder lezen?

Laat uw e-mail achter en ontvang de gehele whitepaper direct in uw mailbox.